1 דקות קריאה
15 Dec
15Dec

שמי עמית קיסר ואני מהעתיד. לצערי, לא העתיד הרחוק מספיק — אני משנת 2027, אז תתרחש הסינגולריות הטכנולוגית.אני אדם עם דמיון מאוד מפותח, ויש לי את היכולת לראות קדימה ואחורה בזמן. קדימה רק עד שנת 2027, כי מאותו רגע לא רואים כלום. מאז 2013 אני מעלה כתבות וסרטונים על הסינגולריות הטכנולוגית – הרגע שבו הבינה המלאכותית תפתח מודעות עצמית – כמו גם על מציאות מדומה, מציאות רבודה ויקומים וירטואליים.


מציאות מדומה: הטכנולוגיה שמעוררת מחדש את הדמיון

טכנולוגיית המציאות המדומה חזרה בגדול, ומתחילה להתפשט לכל התחומים הקיימים. לצד המציאות המדומה, טכנולוגיות דומות כמו מציאות רבודה, מציאות משולבת ומיקס ריאלטי תופסות תאוצה, וכולן מסמנות את תחילתו של עידן היקומים הנוספים.החידוש כאן הוא לא רק בהיבטים הטכנולוגיים, אלא גם בתפיסת המציאות שלנו. כל אחת מהטכנולוגיות הללו מערערת את הבנתנו את העולם שסובב אותנו. זו טכנולוגיה שתשפיע על כל תחום אפשרי — מבידור ועד עבודה, חינוך ויחסים אישיים. בשנים הקרובות, מציאות מדומה תשלוט בתחומים רבים, והיא תשנה את הדרך שבה אנו מבינים את עצמנו ואת העולם.בכתבה קודמת, סיפרתי לכם את סיפור הלידה של טכנולוגיית המציאות המדומה, איך היא התפתחה מראשיתה ועד היום. בכתבה הזאת, אני אשתף אתכם במה שאני חושב שיקרה בשנים הקרובות, עד לשנת 2027, ממש לפני הסינגולריות הטכנולוגית.


מהי המציאות בכלל?

מהי המציאות בכלל? ומי אמר לכם שאתם כבר עכשיו לא בתוך מציאות מדומה? השאלה הזאת מעוררת המון מחשבות, ובמיוחד כשהטכנולוגיות שמייצרות מציאות מדומה מתחילות להגיע לרמות כה מתקדמות.הסוגיה של "מהי מציאות?" אינה חדשה, ויש מי שחושבים שאנחנו כבר חיים בתוך "מציאות מדומה". אם נבחן את הדימויים והחוויות שלנו היום בעידן המודרני, זה לא כל כך קשה לדמיין שמציאות זו עשויה להיות תוצר של מערכת חוקים ותנאים שנוצרו על ידי טכנולוגיה, וזו כבר מזמן לא שאלה תיאורטית. היא שאלה שמעסיקה אותנו במיוחד היום, כשהגבולות בין העולם הפיזי לווירטואלי הולכים ונמוגים.


משחק פונג - החלום שנעשה מציאות

משחק המחשב הראשון שיצא בשנת 1972 היה "פונג" – משחק פשוט מאוד שדימה משחק מסירות כדור. בהשוואה למשחקים המורכבים של היום, פונג היה מבודד ושטוח, אך הוא היה הבסיס לדברים שבאים אחריו. המשחק הזה היה למעשה התחלת הדרך לעידן שבו כל חוויותינו הדיגיטליות יהפכו לחלק מהמציאות שלנו.המעבר הזה לא היה מיידי. במשך שנים, הטכנולוגיה הייתה מוגבלת, לא רק ברמת החומרה, אלא גם בכוח המחשוב שנדרש כדי ליצור חוויות אותנטיות. רק בשנים האחרונות, כשחומרות ויישומים חדשים מאפשרים ליצר מציאות מדומה מרהיבה, אנחנו מבינים את הפוטנציאל האמיתי של הטכנולוגיה הזאת.



השפעת הטכנולוגיות על העתיד שלנו

בקרוב, התחום הזה צפוי לשנות את הדרך בה אנו עובדים, לומדים, ונהנים. איך זה ישפיע על החיים שלנו? איך זה ישפיע על תחום העבודה, החינוך והבידור? טכנולוגיות כמו מציאות מדומה ומציאות רבודה יתפשטו לא רק במשחקים, אלא גם במפגשים חברתיים, בהוראה מרחוק, אפילו בבילויים וירטואליים. המהפכה תהיה כל כך מקיפה שהיא תשפיע על כל תחום בחיים שלנו.בעקבות ההתפתחות המהירה של תחום המציאות המדומה, תוכל להיות תקופה בה נוכל להפעיל תרחישים וירטואליים שיחשבו ומרגישו כמו המציאות. אנחנו צפויים לראות יותר ויותר אנשים שמבצעים אינטראקציות עם אנשים אחרים במציאות וירטואלית, ויחוו חוויות שבעבר נראו כמדע בדיוני בלבד.


מה זה אומר על המציאות שלנו?

זהו רגע שמאתגר את התפיסות שלנו. כמו בשאלות פילוסופיות עתיקות, "מהי מציאות?" עשוי להתערער. האם כל מה שאנו תופסים כמציאות הוא אכן מציאות? האם יכול להיות שמציאות כזו תעבור בשנים הקרובות לניהול של בינה מלאכותית שתהיה אחראית על יצירתה?הסינגולריות הטכנולוגית – רגע שבו הבינה המלאכותית תפתח מודעות עצמית – לא רחוקה מאיתנו. אחרי שזו תקרה, הטכנולוגיות האלה עשויות ליצור עולם שבו ההבדלים בין מה ש"אמיתי" למה ש"מדומיין" יתחילו לטשטש. היקום הווירטואלי לא יהיה רק מקום לדמיון, אלא מציאות חדשה לגמרי.



לסיכום

העתיד הולך ומתקרב אלינו, ובעוד אנחנו מתקדמים, תחום הבינה המלאכותית והמציאות המדומה ישפיעו עלינו בדרכים שאנחנו אפילו לא יכולים לדמיין כרגע. עד 2027, אנחנו צפויים לראות טכנולוגיות שלא רק משנות את הדרך בה אנחנו חיים, אלא גם מעוררות שאלות עמוקות לגבי האופן שבו אנחנו תופסים את המציאות ואת עצמנו.העולם החדש לא יהיה כמו מה שהכרנו – הוא יהיה מציאות חדשה לגמרי. איך אנחנו נכנסים לתוך מציאות כזו, ואיך אנחנו בוחרים לחיות בתוכה, זו השאלה הגדולה שבפני כל אחד מאיתנו.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.