1 דקות קריאה
12 Aug
12Aug

אווטרים הם לא בדיוק חדשים בעולם המדיה החברתית, אבל המטאוורס של פייסבוק נותן להם מימד חדש לגמרי. פייסבוק פרסמה שורה של הודעות על טכנולוגיית מציאות מדומה, כיוונים עתידיים ומחקר ב-Connect 2021, בנוסף למיתוג מחדש שלה ל-Meta. אווטרים תלת מימדיים היפר-ריאליסטיים המשתמשים בבינה מלאכותית , טכניקות דוגמנות מתוחכמות ואלקטרומיוגרפיה כדי להציג במדויק תכונות ותנועות אנושיות במרחב וירטואלי, צפויים להופיע במטאוורס של פייסבוק. האווטרים האלה עדיין בשלב המחקר וככל הנראה יגיעו לראשונה בעוד מספר שנים. בינתיים, חברות אחרות, כמו מיקרוסופט, חושפות את החזונות שלהן לגבי אווטרים של משתמשים ב-metaverse, והעתיד נראה מזהיר.

ראו גם: מעקב פנים מציאות מדומה

מה זה אווטאר?

המילה אווטאר נגזרת מהמלה בסנסקריט ל"ירידה", המתייחסת לאלוהויות היורדות לכדור הארץ ולובשות צורות דמויות אדם. בשנות ה-80, אווטרים הפכו פופולריים כייצוג על המסך של משתמשי אינטרנט, במיוחד גיימרים. Ultima IV: Quest of the Avatar, שיצא ב-1985, חיזק את הצורך בייצוג מציאותי של משתמשים על המסך. הרעיון היה שאם המשתמש יראה את עצמו מיוצג במדויק על המסך בפרספקטיבה מגוף ראשון, הוא יהיה מודע יותר לסוגיות האתיות של המשחק ויהיה לו חוויה סוחפת יותר עם התוכן.



במרחב וירטואלי או בעולם משחקים, האווטרים שלנו הם - פשוטו כמשמעו - מי שאנחנו, והפעולות/החלטות של האווטאר זהות לאלו שלנו. גישה זו הוצגה לראשונה ברומן המדע הבדיוני של ניל סטפנסון, Snow Crash , שפורסם ב-1992, ששימש גם כמבוא ראשון למושג המטאוורס. אחרי שלושה עשורים, ענקיות טכנולוגיה כמו פייסבוק (כיום מטה) ומיקרוסופט מנסות לממש את החזון של מטא-ורס עשיר המאוכלס באווטרים דמויי חיים.


האם אווטרים לפי הגדרה היפר-ריאליסטיים?

בוודאי שלא. אווטרים הם ייצוגים וירטואליים או על המסך של המשתמש, והם יכולים ללבוש כל צורה או צורה כל עוד יש להם תכונות אנושיות כמו גפיים ניתנות להזזה, פלג גוף עליון ותחתון, ופנים שיכולים לבטא את עצמם. כשדרישות אלו מתקיימות, האווטאר שלך יכול להידמות או להיות שונה מהמראה הפיזי שלך בעולם האמיתי. ליישומי מציאות מדומה יש תפיסה משלהם על אווטרים, אשר מוצגים בהתאם לצרכים של מקרה שימוש מסוים.


במשחק VR של ספורט , למשל, ייתכן שיהיה מספיק ראשים וגופים צפים עם מעט פרטים כל עוד התנועות מוצגות בצורה מדויקת וללא פיגור. משאבי מחשוב עשויים להיות מופנים לעיבוד הבעות פנים ושפת גוף לתקשורת יעילה במערך VR שיתופי לעבודה. סביר להניח שה-metaverse של פייסבוק יכלול אווטרים היפר-ריאליסטיים הניתנים להתאמה אישית הדומים מאוד לתווי הפנים והפיזיות שלך, תוך שהם גם מאפשרים לך להתאים אישית שיער, בגדים ומשקפיים.


זה רעיון טוב ללמוד על נכסים דיגיטליים של NFT כי נצטרך לקנות ציוד עבור האווטרים שלנו בעתיד.


מהי המשמעות של האווטאר ב- Metaverse?

במילים פשוטות, המטא-וורס אינו יכול להתקיים ללא אווטרים, או ביטויים של אנשים שמשתמשים ומאכלסים את המרחב הווירטואלי של המטא-וורס. אווטרים גם מאפשרים את יכולת הפעולה ההדדית הדרושה של התכונות הרבות של המטאוורס. המשתמש יכול, למשל, להשלים אתגר משחקים, להרוויח אסימונים שנשמרים בשירות ארנק, לבקר בשוק וירטואלי ולרכוש נכסים שיישמרו בכספת - והאווטאר הוא האלמנט הקבוע האחד שבו נעשה שימוש בכל של שירותים אלה. ב-metaverse, אווטרים ממלאים פונקציה דומה לאישורי SSO מקוונים (ללא היבט האבטחה), ומעניקים למשתמשים גישה לכל מה שיש לעולם להציע.


התפתחויות אחרונות בתחום המטא-וורס

פייסבוק (כיום Meta) עושה ניסויים עם אווטרים בקודקס , שיכולים לשחזר במדויק את המראה האנושי בעולם הווירטואלי. נתוני חיישנים חיים מניעים רשת עצבית בקצה האחורי, שיוצרת את עצמה מחדש בזמן אמת בהקשר של העולם הסובב אותה. Meta עובדת גם על אווטרים מבוססי פיזיקה, שככל הנראה ישתמשו ברכיבים לבישים כדי ללכוד ולהשתמש בנתונים על האנטומיה האנושית. גרסאות של גישות אלה הוצגו ב-Connect 2021, אך טרם שוחררה גרסה הפונה לצרכן. מיקרוסופט , לעומת זאת, היא צעד לפני המתחרים במשחק האווטאר, לאחר שהשיקה את שירות אווטאר התלת מימד שלה בשבוע הראשון של נובמבר.



משתמשי Microsoft Teams יכולים כעת ליצור אווטארים מותאמים אישית שגלויים למשתתפים בפגישה גם כאשר מצלמת האינטרנט כבויה. חשוב לציין, אלו הם ייצוגים מסוגננים של האנטומיה של האדם ומבנה הפנים, עם אסתטיקה של דיסני - ממש בניגוד לפייסבוק. האווטרים של מיקרוסופט יהיו זמינים דרך Mesh, שירות metaverse של החברה. לבסוף, ישנן חברות שמתמחות ביצירת אווטרים חוצי פלטפורמות עבור המטא-וורס, כמו Ready Player Me. האווטאר יכול לשמש כנקודת כניסה יחידה וזהות מתמשכת שלך בזמן שאתה חוקר, מקיים אינטראקציה ומעורב במטא-וורס, הכולל אלפי אפליקציות ועולמות וירטואליים מרובים.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.