1 דקות קריאה
15 Dec
15Dec

אני לא יודע מתי אתם קוראים את הכתבה הזו, אבל אני פשוט חייב להוציא את זה החוצה. זו האמת שלי, המחשבה שלי, והיא הבשילה אצלי במשך שנים רבות של חוויות ותובנות.


חזון העתיד: שינוי מהותי עד 2027

אני מאמין בלב שלם שהעולם שאנחנו מכירים כיום ישתנה בצורה דרמטית עד שנת 2027. כשאני אומר "ישתנה," אני מתכוון למהפכה כוללת – טכנולוגית, חברתית ותרבותית. בעוד רוב העתידנים צופים שינויים כאלו רק בעוד עשור או יותר, אני מאמין שהמהפכה כבר כאן, ממש מעבר לפינה.בתור אדם שחי ונושם את התחום, אני מבקש להתמקד בשני תחומים ששינו את חיי: אינטליגנציה מלאכותית, שהיא תחביב עבורי, ומציאות מדומה ורבודה, שהיא המקצוע שלי מאז 2013.אז... מי אני?


קצת עליי

שמי עמית קיסר, ואם אתם עדיין לא מכירים אותי – אני עוסק במציאות מדומה ורבודה מזה למעלה מעשור. בזמן שרוב האנשים מתמקדים בבעיות היום-יום שלהם, אני נמצא עמוק בתוך חקר הזמן והחלל, באמצעות הדמיון והמיינד שלי, ועם הרבה עזרה מטכנולוגיות מתקדמות כמו VR ו-AR.לא תאמינו לאן המציאות המדומה יכולה לקחת אותנו, במיוחד אם יש לכם דמיון מפותח. מי שלא בטוח מה זה VR/AR/MR (מציאות מדומה, רבודה ומעורבת) יכול להיעזר בקישורים שאוסיף בהמשך, כדי לסגור פערים ולהתחיל לדמיין את העתיד.


איך הכל התחיל?

במשך שנים, עולם המציאות המדומה והרבודה צעד לאט. התעשייה חיכתה לאימוץ המוני של הטכנולוגיה, אבל קצב האימוץ היה איטי, עד ש... הקורונה הגיעה.המציאות השתנתה – מהר. בזמן קצר מאוד, מגפת הקורונה העניקה בוסט אדיר לתחום. מה שהיה נראה כמו טכנולוגיה נישתית הפך למיינסטרים. חברות כמו Meta (עם Quest) ו-Valve הובילו את המהפכה, ובתוך זמן קצר מציאות מדומה הפכה לכלי מרכזי – לא רק למשחקים, אלא גם לחינוך, רפואה, צריכה ואפילו קשרים חברתיים.


איך VR ו-AR ישנו את העולם?

המציאות המדומה והרבודה כבר היום לא נחשבות כ"צעצועים" טכנולוגיים, אלא כאחד הכלים החזקים ביותר שיצרנו. היכולת של הטכנולוגיה הזו לשנות את הדרך שבה אנו תופסים את המציאות ולשפר את הממשק שלנו עם מידע ומחשבים היא פשוט בלתי נתפסת.המעבר ממקלדת ועכבר לממשקים וירטואליים יאפשר לנו תקשורת מהירה בהרבה עם המערכות שסובבות אותנו. למעשה, אנחנו כבר עדים לסינגולריות הטכנולוגית – נקודת זמן שבה הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר כל כך שהשפעתה הופכת לבלתי הפיכה.כבר היום, אנשים מבלים שעות ארוכות בתוך עולמות וירטואליים – לומדים, משחקים ואפילו עובדים. עד 2029, המספר הזה רק יגדל.


שילוב בין VR, AR ואינטליגנציה מלאכותית

במקביל להתקדמות של מציאות מדומה ורבודה, התחומים של אינטליגנציה מלאכותית ומחשוב קוונטי מתקדמים בצעדי ענק.על פי ההערכות שלי, עד שנת 2027 אינטליגנציה מלאכותית תהיה חכמה יותר מרוב בני האדם. אמנם היא עדיין לא תהיה עצמאית לחלוטין, אבל השילוב בין היכולות שלה לבין VR ו-AR יוביל לשינויים עמוקים במין האנושי.לדוגמה:

  • רפואה: AI בשילוב VR תאפשר טיפולים רפואיים מותאמים אישית בצורה חסרת תקדים.
  • חינוך: ילדים ילמדו בתוך עולמות וירטואליים אינטראקטיביים, שבהם הכל אפשרי.
  • עבודה: משרדים פיזיים יוחלפו במשרדים וירטואליים, מה שיפחית את הצורך בנסיעות ויפתח אפשרויות חדשות לעבודה גלובלית.


אז למה דווקא עכשיו?

יש מספר גורמים מרכזיים שמובילים את המהפכה:

  1. נגיף הקורונה: שינה את העולם ואת הגישה שלנו לטכנולוגיה.
  2. נגישות טכנולוגית: מכשירי VR/AR הופכים להיות זולים ופשוטים יותר לשימוש.
  3. שיפור ביצועים: מעבדים חזקים יותר ואינטליגנציה מלאכותית מתקדמת.
  4. מהפכה חינוכית ורפואית: VR הפך לכלי חיוני בתחומים אלו.
  5. אימוץ המוני: יותר אנשים מגלים את הכוח של VR/AR ומכניסים אותו לחייהם.


ומה בעתיד?

עד 2029, העולם כפי שאנו מכירים אותו היום ייראה שונה לחלוטין. מציאות מדומה ורבודה יחד עם אינטליגנציה מלאכותית יטשטשו את הגבולות בין המציאות הפיזית לעולמות הווירטואליים. זהו לא חזון דמיוני, אלא מציאות שכבר נבנית ממש עכשיו.אז, האם אתם מוכנים לעתיד?

כי הוא כבר כאן.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.