1 דקות קריאה
01 Nov
01Nov

מאמר של עמית קיסר


פייסבוק הכריזה על פלטפורמת הנוכחות ב-Facebook Connect של השנה, דרך חדשה עבור מפתחים ליצור חוויות מציאות מעורבות עבור משקפות המציאות המדומה של Oculus Quest.


זה מגיע עם סט של כלי AI למפתחים שעוזרים להפוך את חווית המציאות המעורבת לסוחפת יותר על ידי שילוב העולמות הווירטואליים והממשיים. Insight SDK, Interaction SDK ו- Voice SDK הם שלושת מערכות הכלים העיקריות הכלולים במערכת. מפתחים יכולים לכסות פריטים וירטואליים בפיד הווידאו שעבר של Oculus Quest באמצעות Insight, שמתבססת על ה-Passthrough API שהושק הקיץ. פייסבוק מציגה גם פיצ'ר חדש בשם Spatial Anchors, שיאפשר למפתחים "לעגן" אובייקט וירטואלי למיקום ממשי ספציפי, ולהבטיח שהוא ישמור על מיקומו בעולם. בעוד שה-Passthrough API היה זמין בתחילה רק עבור Oculus Quest 2, פייסבוק אישרה ל-The Verge שהפלטפורמה החדשה תעבוד עם שתי האיטרציות של משקפי ה-Quest. הרכיב השלישי של Insight SDK הוא Scene Understanding, המאפשר למפתחים ליצור חוויות מציאות מדומה המותאמות לגודל החדר של הנגן. "אתה יכול לצרף מסך וירטואלי לקיר של המשתמש או לגרום לאוואטר וירטואלי לנווט על הרצפה עם חסימה מציאותית", אומרת פייסבוק.


כדאי גם לבדוק את המאמרים הבאים :

  1. Grand Theft Auto: San Andreas יהיה זמין במציאות מדומה.



ערכת הכלים של Interaction SDK, קבוצת הכלים השנייה, מקלה על מפתחים לשלב אינטראקציות עם בקר ואינטראקציות ממוקדות ביד. מפתחים יכללו תכונות אינטראקטיביות מוכנות כמו "תפוס", "לתקוע", "בחר" ו"למקד" בספריית Unity של פייסבוק, שתהיה נגישה בשנה הבאה. זה מספק מעקב ידיים טוב יותר ומאפשר למפתחים לבנות מחוות משלהם. לבסוף, פלטפורמת השפה הטבעית Wit.ai של פייסבוק מפעילה את מערך הכלים הניסויי של Voice SDK. למשתמשים תהיה חוויה וירטואלית ללא ידיים בגלל זה. מפתחים יכולים להשתמש בו כדי לבנות פונקציונליות של ניווט קולי וחיפוש, כמו גם שאלות נפוצות קוליות ששחקנים יכולים לגשת אליה על ידי שאילת שאלה. משתמשי Voice-Drive עשויים אפילו להשתמש בקול שלהם בזמן משחק, כגון בזמן שיחה עם אווטאר או ביצוע כישוף מופעל קולי. בהתחשב בעובדה שפייסבוק רוצה לשנות את זהותה כדי להפוך ל"תאגיד metaverse", היו הרבה פטפוטים על המטא-ורס לאחרונה. פלטפורמת הנוכחות, לפי פייסבוק, "תהיה חשובה כדי להרגיש מחובר במטא-ברס" בכך שהיא מאפשרת למפתחים למזג מידע וירטואלי ומציאותי. 


מאמר של עמית קיסר:



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.