1 דקות קריאה
05 Mar
05Mar

אנשים שלובשים אוזניות מציאות מדומה נהנים מהחיים יותר בזמן הנעילה
אנשים שמשתמשים באוזניות מציאות מדומה כדי להעביר את הזמן במהלך הנעילה מתאמנים ביתר שאת ובעלי השקפה חיובית יותר על החיים.

שימוש בטכנולוגיית מציאות מדומה במבוגרים בכל הגילאים מרחבי העולם נחקר במחקר חדש בראשות אוניברסיטת פורטסמות'.

הם פרסמו את זה בכתב העת Health and Technology כאחד המחקרים הראשונים שבדקו את ההשפעה של מציאות מדומה בזמן הנעילה.

הממצאים היו ברורים: אלה שהשתמשו באוזניות מציאות מדומה כדי להעביר את הזמן במהלך הנעילה עשו הרבה יותר מאשר לשחק משחקים. הם התעמלו, עשו מדיטציה, התחברו וצפו בסרטים במכשיר.

"נראה כי ל-VR הייתה השפעה בולטת וחיובית על הרווחה הנפשית והפיזית של אנשים בתקופות של נעילה כפויה", אמר המחבר הראשי ד"ר אלסנדרו סיאני מבית הספר למדעי הביולוגיה של האוניברסיטה.



"משחקי מאמץ" עם אוזניות VR הביאו לפעילות גופנית נמרצת משמעותית מאשר לעשות זאת עם קונסולת משחקים מסורתית, לדברי המשתתפים. רובם המכריע גם ציינו שלמציאות מדומה הייתה השפעה חיובית על בריאותם הנפשית".

ההשפעה המועילה של הטכנולוגיה הייתה כה חזקה, ד"ר סיאני מאמין שהם יכולים להוסיף אותה לערכת הכלים והאסטרטגיות המשמשות לשיפור הבריאות הנפשית והפיזית של המשתמשים.



"המגיפה הייתה רגע פרשת מים בהיסטוריה האנושית, וחוללה הרס על בריאותם ורווחתם של אנשים", אמר.

נעילות השפיעו על אנשים מכל הגילאים בכל רחבי העולם. מתח, דיכאון, עצבנות, נדודי שינה, פחד, בלבול, כעס, תסכול ושעמום גדלו כולם בגלל הבידוד והלחץ.

נעילות הטילו עלות משמעותית על הכושר הגופני של אנשים, עם חדרי כושר סגורים והגישה החיצונית מוגבלת מאוד.

"גם האגרה הנפשית וגם הפיזית גבוהה, והם לא צפויים להיעלם ברגע שיסירו את הסגר. אם הם עדיין לא עשו זאת, ממשלות ברחבי העולם יצטרכו לטפל בבריאות הנפשית והרווחה הפיזית של האזרחים".

המחקר בחן כיצד השתמשו ב-VR על ידי 646 אנשים מ-47 מדינות במהלך הנעילה הראשונה, שהתרחשה בסוף מאי ובתחילת יוני 2020.

בעוד שרוב האנשים השתמשו במכשיר ה-VR שלהם למשחקים סוחפים, הם גם השתמשו בו כדי להתאמן כמעט באותה תדירות, ו הם התאמנו בצורה נמרצת יותר מאלה שהיו להם רק קונסולת משחקים ללא יכולת VR.

אנשים שבילו עשר דקות ביום בצפייה בסרטון VR בתלת מימד ב-360 מעלות חשו פחות חרדה, על פי מחקר קודם.

אוזניות VR התפתחו במהירות ממכשיר נישה עבור גיימרים בעלי ידע טכנולוגי למכשיר הרבה יותר זול ונפוץ בבתים, בידור, בחינוך, בעסקים ובבריאות.

היכולת של משתמש שלובש אוזניות VR לנוע בחופשיות במקום להיות דבוק לספה עוררה טרנד במה שנקרא "משחקי מאמץ", אך השימוש בה התרחב מעבר לפרופיל של הגיימר הטיפוסי, כאשר תוכנת אימוני VR היא כעת. בשימוש נרחב בשיקום פיזי ולקשישים.



כשלושה רבעים מהנשאלים אמרו שהשימוש שלהם במציאות מדומה (VR) גדל במהלך הסגר.

בזמן הנעילה, רוב האנשים אמרו שהם משתמשים בזה כדי להעביר את הזמן. מציאות מדומה המשמשת כמעט כולם - 98 אחוז - כדי לשחק משחקים במשך שעה עד ארבע שעות ביום. בסביבות 75% השתמשו בו לצורך כושר (ולמשך זמן דומה למשחקים); 52% לחברות; 47% לצפייה בסרטים; ו-37% למדיטציה.

פעילויות מציאות מדומה, לדעת הרוב, סיפקו להם דרך חלופית להישאר בכושר ופעיל גם בבית, וכמעט כולם אמרו שלשימוש בטכנולוגיה יש השפעה חיובית על בריאותם הנפשית.

בעוד שזהו מחקר ראשוני המבוסס על דיווחים עצמיים של המשתתפים על השימוש שלהם ב-VR, ד"ר סיאני מאמין שדרוש מחקר נוסף כדי לחקור את השפעת השימוש ב-VR בתנאים מבוקרים על מנת לקבל תמונה מקיפה יותר על היתרונות שלו. אפילו בעולם שלאחר קוביד-19, ממצאי מחקר זה יכולים לשמש אבן דרך לקראת יישום אסטרטגיות מבוססות VR לתמיכה בבריאות הנפשית והפיזית של האוכלוסייה.





מאמר של עמית קיסר






הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.