1 דקות קריאה
25 Jun
25Jun

ניקור ורידים - פירסינג של וריד לצורך הליך רפואי כגון שאיבת דם או החדרת צינור לווריד - יכול לגרום לחולה צעיר לחוש חרדה. לבתי חולים רבים יש צוות ייעודי לשירותי חיי ילדים כדי לסייע לילדים בהתמודדות עם הליכים אלה, בעוד שאחרים מסתמכים על הסחות דעת מסורתיות יותר כמו צעצועים או ספרים.


משחקי מציאות מדומה (VR)
עשויים להציע תוספת מרתקת ומעשית לרשימת האפשרויות לטיפול בהסחות דעת, על פי מחקר חדש. אם הם מתאימים ונבחרים בקפידה עבור מצבים קליניים של ילדים, משחקי VR עשויים להציע תוספת מרתקת ומעשית לרשימת אפשרויות הטיפול בהסחת דעת.



החוקרים חילקו 55 מטופלים, בגילאי 7 עד 22, שעברו הליכי ניקור ורידים, לשלוש קבוצות באקראי מיוני 2019 עד מרץ 2020. הקבוצה הראשונה של 15 מטופלים השתתפה במשחקי מציאות מדומה תוך פיקוח חיי ילד. מוּמחֶה. הקבוצה השנייה, שכללה 20 חולים, לא השתמשה במציאות מדומה אלא קיבלה תמיכה ממומחה לחיי ילדים. בקבוצה השלישית, ל-20 המטופלים הנותרים לא הייתה גישה למומחה לחיי ילדים או למשחקי מציאות מדומה.


בסך הכל, חוקרים גילו שמטופלים ששיחקו במשחקי מציאות מדומה במהלך הליך ניקור הוורידים שלהם חוו פחות כאב וחרדה, ושהשילוב הטוב ביותר של VR ותמיכה במומחה לחיי ילדים היה היעיל ביותר. החוקרים גילו, עם זאת, שלילדים שהשתמשו במציאות מדומה במהלך דיקור ורידים היו זמני טיפול ארוכים יותר באופן משמעותי (ב-4-6 דקות בממוצע) מאלה שקיבלו רק תמיכה מומחית לחיי ילדים או ללא טיפול הסחת דעת כלל.


האחות או הטכנאי שהשהו שוב ושוב משחק כדי לתקן בעיה טכנית, לספק הדרכה על ניווט במשחק או פעולה מבוקרת, או לשנות משחק, על פי החוקרים, היו הסיבה הסבירה ביותר.



מנהל חדשנות בריאות דיגיטלית ברפואת חירום לילדים במרכז הילדים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ועוזר פרופסור לרפואת ילדים בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה, אומר: "אנחנו לא חושבים שהזמן הנוסף הוא נזק עצום כי קשה לתת ערך הפחתת טראומה של ילד במהלך הליך ניקור ורידים." "להפוך את הילד לנוח יותר שווה את זה, גם אם VR מוסיף חמש דקות."


הממצא המפתיע ביותר היה כמה מתבגרים זקוקים לעזרה כדי לנווט במשחקי מציאות מדומה, וכי החוקרים נאלצו לעשות הרבה "ניסוי וטעייה" כדי להבין אילו משחקים מתאימים ביותר לטיפול בהסחות דעת.




"גילינו שמשחקים עם מעט תנועת ראש וזרוע, ששיחקו ללא תרחישי חרדה גבוהים - כמו קרבות צבאיים או התקפות זומבים - ושלא דרשו בקר או אפשרויות תפריט נרחבות עבדו הכי טוב כי הם הוסיפו את כמות הזמן הקטנה ביותר ל- הליך ניקור ורידים".


"בתי חולים השוקלים את השימוש במציאות מדומה כטיפול הסחת דעת - במיוחד אלה עם תקציב - עשויים לרצות להתחיל עם 'משחקים ידידותיים מבחינה קלינית' כאלה לפני שהם משקיעים."





מאמר של עמית קיסר:





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.