יישומי בינה מלאכותית (AI) נפוצים הרבה יותר ממה שאתה עשוי לחשוב. על פי סקר שנערך לאחרונה על ידי מקינזי, 50% מהנשאלים אמרו כי נעשה שימוש בבינה מלאכותית בפונקציה עסקית אחת לפחות בחברה שלהם. על פי דו"ח של דלויט, 40% מהעסקים יישמו אסטרטגיית בינה מלאכותית ברחבי הלוח. בינה מלאכותית משחקת כעת תפקיד מרכזי גם ביישומים הפונים לצרכן, באמצעות זיהוי פנים, עיבוד שפה טבעית, (NLP) היא היכולת של תוכנת מחשב להבין את השפה האנושית מחשוב מהיר יותר, ועוד מגוון תהליכים מאחורי הקלעים .
זה היה רק עניין של זמן עד שה-AI תורגל ליצירת עולמות חכמים וסוחפים יותר במציאות רבודה ווירטואלית. בינה מלאכותית יכולה לנתח כמויות אדירות של נתונים במהירות מסחררת על מנת ליצור תובנות ולהניע לפעולה. משתמשים יכולים להשתמש בבינה מלאכותית לצורך קבלת החלטות (כפי שעושים רוב היישומים הארגוניים) או לשלב בינה מלאכותית עם אוטומציה לתהליכי מגע נמוכים. כדי ליצור עולמות וירטואליים ניתנים להרחבה ומדויקים, ה- metaverse ישלב מציאות רבודה ווירטואלית (AR/VR) עם בינה מלאכותית ובלוקצ'יין.
מהו Metaverse, ומדוע הוא מצריך בינה מלאכותית?
בעוד שעולמות VR יכולים להתקיים מבחינה טכנית ללא בינה מלאכותית, השילוב של השניים פותח מציאות חדשה לגמרי. זה עשוי להשפיע על מקרי השימוש הבאים:
מהו Metaverse, ומדוע הוא מצריך בינה מלאכותית?
Metaverse הוא מרחב וירטואלי עצום שבו משתמשים יכולים לקיים אינטראקציה עם אובייקטים דיגיטליים תלת מימדיים ואווטרים וירטואליים תלת מימדיים של עצמם באופן מורכב הדומים לעולם האמיתי . בתחילת שנות ה-90, סופר המדע הבדיוני ניל סטפנסון הציע את הרעיון של המטא-ברס, שפותח מאוחר יותר בחלקו על ידי חברות כמו Second Life , Decentraland , Microsoft, ולאחרונה, Meta (לשעבר פייסבוק). פייסבוק ידועה כעת בזכות מחקר הבינה המלאכותית שלה ואלגוריתמי AI מתוחכמים. ניתוח תוכן, עיבוד דיבור בפיקוח עצמי, אינטראקציות רובוטיות, ראייה ממוחשבת, הערכת תנוחות של כל הגוף ותחומים אחרים של חקר בינה מלאכותית הם כולם חלק ממחקר הבינה המלאכותית של החברה. כל זה יכול לעזור לעצב את הכיוון העתידי של Meta ולהניח את התשתית לגרסה משלה ל-metaverse.
המשתמשים נמצאים בלב המטא-וורס, והדיוק של הדמות שלך יקבע את איכות החוויות שלך ושל משתתפים אחרים. מנוע בינה מלאכותית יכול לנתח תמונות משתמש דו-ממדיות או סריקות תלת-ממדיות כדי ליצור עיבוד מדומה מציאותי ביותר. כדי להפוך את האווטאר לדינמי יותר, הוא יכול לשרטט מגוון הבעות פנים, רגשות, תסרוקות, תכונות שנגרמו מהזדקנות וכו'. בינה מלאכותית כבר נמצאת בשימוש על ידי חברות כמו Ready Player Me כדי לעזור ביצירת אווטרים עבור metaverse, ומטה מפתחת גרסה משלה לטכנולוגיה.
במטא-וורס, בני אדם דיגיטליים הם גרסאות תלת-ממד של צ'אטבוטים. הם אינם העתקים מדויקים של אנשים אחרים; במקום זאת, הם דמויות ללא שחקנים (NPC) המותאמות בינה מלאכותית במשחק וידאו שמגיבות ומגיבות לפעולות שלך בעולם מציאות מדומה. בני אדם דיגיטליים נוצרים לחלוטין עם טכנולוגיית AI והם חיוניים לנוף של המטאוורס. יש הרבה אפליקציות, החל מ-NPCs במשחקים ועד עוזרים אוטומטיים במקומות עבודה וירטואליים, וחברות כמו Unreal Engine ו-Soul Machines כבר השקיעו בכיוון הזה.
אחת הדרכים העיקריות שבהן בני אדם דיגיטליים משתמשים בבינה מלאכותית היא לעיבוד שפה. בינה מלאכותית יכולה לסייע בפירוק שפות טבעיות כמו אנגלית, להמיר אותה לפורמט קריא במכונה, לבצע ניתוח, להגיע לתגובה, להמיר את התוצאות בחזרה לאנגלית ולשלוח אותה למשתמש. כל התהליך הזה לוקח שבריר שנייה - ממש כמו שיחה ממשית. החלק הטוב ביותר הוא שניתן להמיר את התוצאות לכל שפה, בהתאם להכשרת ה-AI, כך שמשתמשים מרחבי העולם יוכלו לגשת ל-metaverse.
זה המקום שבו הבינה המלאכותית באמת זורחת. כאשר ניתן נתונים היסטוריים, מנוע בינה מלאכותית לומד מתוצאות קודמות ומנסה ליצור משלו. עם קלט חדש, משוב אנושי וחיזוק למידת מכונה, הפלט של AI ישתפר. בסופו של דבר, AI תבצע את המשימה ויפיק תוצאות טובות כמעט כמו בני אדם. בינה מלאכותית מאומנת על ידי חברות כמו NVIDIA ליצור עולמות וירטואליים שלמים. פריצת דרך זו תהיה קריטית בהבטחת המדרגיות של המטאוורס, מכיוון שניתן להוסיף עולמות חדשים ללא התערבות אנושית.
לבסוף, AI יכול גם לסייע באינטראקציות בין אדם למחשב (HCI). כאשר תרכיב משקפות VR מתוחכמת, התומכת בינה מלאכותית, החיישנים שלה יקראו ויחזו את הדפוסים החשמליים והשריריים שלך כדי לדעת בדיוק איך תרצה לנוע בתוך המטא-ברס. AI יכול לעזור ליצור מחדש חוש מגע אותנטי ב-VR. זה יכול גם לסייע בניווט קולי, כך שתוכל ליצור אינטראקציה עם אובייקטים וירטואליים ללא צורך להשתמש בבקרי יד.
חשוב לזכור שה-metaverse הוא תחום חדש יחסית של מחקר ותפעול, ויישום AI עשוי להיתקל בקשיים. לדוגמה, יכולות להיות פניות לגבי:
יהיה קשה ליצור חוויה מרתקת, אותנטית וניתנת להרחבה ללא AI. זו הסיבה שחברות כמו Meta משתפות פעולה עם צוותי חשיבה וארגוני אתיקה כדי להפחית את הסיכונים של AI מבלי להגביל את הפוטנציאל שלה.
עמית קיסר כתב את המאמר: