1 דקות קריאה
04 Mar
04Mar

מה זה, מציאות מדומה?

המונח "מציאות מדומה", או "VR", מתייחס לטכנולוגיה המאפשרת למשתמשים ליצור אינטראקציה עם עולמות "דיגיטליים" וירטואליים ( metaverse ). מציאות וירטואלית מאפשרת למפתחים ויצרני חומרה ליצור חוויות מהעולם האמיתי ששוקעות אותנו בעולם וירטואלי .

השימוש המוצלח במציאות מדומה גורם לכמות משמעותית של חומרה. בניגוד  למציאות רבודה , שניתן לגשת אליה דרך סמארטפון. כדי ליצור אינטראקציה עם העולם הווירטואלי, מציאות מדומה דורשת שימוש במשקפות ובבקרים. ככל שחווית VR הופכת להיות יותר סוחפת, כך החיישנים, המשקפות והחומרה בשימוש טובים יותר.

ראו גם: הסמארטפונים בדרך החוצה, ומציאות רבודה באה להחליף אותם


משקפי מציאות מדומה (VR) משתמשים במחשבים כדי ליצור סביבה וירטואלית. (VR) משקפי מציאות מדומה מציבים את המשתמשים במרכז החוויה. במקום להמשיך לצפות במסכים שטוחים, למשתמשי 2D המשתמשים במשקפי המציאות המדומה שלהם יש מסכי 3D. המחשב מחקה כמה שיותר חושים כדי להפוך את הסביבה למציאות כמעט סינתטית.



מה ההבדל בין מציאות מדומה (VR) למציאות רבודה (AR)?
ישנם שני סוגים עיקריים של משקפי מציאות מדומה. אנו מקשרים בין שני הסוגים זה לזה, מציאות רבודה ( מציאות מעורבת ) עם רגל אחת בעולם הפיזי מדמה אובייקטים וירטואליים בעולם האמיתי.

המשקפיים משתמשים ב-GPS ובאלגוריתמים כדי לקבוע את המיקום והכיוון של המצלמה במערכת ולאחר מכן לשחזר גרפיקה תלת מימדית מנקודת המבט של המצלמה וממקמת אותך בעולם אחר, יצירת מחשב.

מציאות מדומה משתמשת בחיישנים ובמתמטיקה דומה. אבל העיניים נמצאות בעולם הוירטואלי ולא בסביבה הפיזית. אם הראש מסתובב, הגרפיקה עוקבת. במקום לדמות אובייקטים וסביבות שלמות, במציאות מדומה אפשר לעשות הכל.



מהם היתרונות של מציאות מדומה:

  • הדרכה וחינוך: מציאות מדומה מאפשרת לאנשים להיכנס לסביבות וירטואליות שבהן הם יכולים לבחון את כישוריהם ואת הידע שלהם בסיכון. זה שימושי במיוחד במצבי אימון בסיכון גבוה, כגון צבא והנדסה.


  • מציאות מדומה יכולה לספק חוויות מדהימות ללקוח בכך שהיא מאפשרת לעסקים ליצור קומות חנויות וירטואליות או לספק הדגמות של מוצרים. אפילו אינטראקציות עם שירות לקוחות והראות ללקוחות כיצד להשתמש במשהו יכולים להפיק תועלת ממציאות מדומה.


  • בידור: רבים מחידושי ה-VR הראשונים הגיעו מתעשיית הבידור ומשחקי הווידאו. נראה מספר גדל והולך של חברות שמתנסות בבידור במציאות מדומה, כגון משחקים סוחפים, סרטים ואירועים חיים.

  • נסיעות ותיירות: בתקופת המגיפה, חברות נסיעות השקיעו במציאות מדומה כדי לאפשר ללקוחות לחוות יעד לפני הזמנת חופשה. בעוד שחופשות וירטואליות אינן יכולות להחליף נסיעות בפועל, הן מספקות פרספקטיבה ייחודית על העולם.


  • מציאות מדומה מאפשרת לחדשנים להתנסות עם תאומים דיגיטליים של מוצרים, לשלב חומרים ולחקור רעיונות חדשים מבלי לדאוג לגבי עלות או בזבוז. מציאות מדומה הופכת יצירת אב טיפוס ופיתוח מוצרים חדשים לקלה קלה.


  • שיתוף פעולה: למציאות מדומה יש פוטנציאל רב לשיתוף פעולה ועבודת צוות, במיוחד בעידן שלאחר המגפה. אנשים יכולים לחלוק מרחב וירטואלי, לשתף פעולה בפרויקטים ולחדש מבלי להיפגש פנים אל פנים עם מציאות מדומה. זוהי התקדמות משמעותית ביחס לשיחות ועידה בווידאו מכיוון שהיא מאפשרת תחושת נוכחות רבה יותר.



מאמר של עמית קיסר



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.