1 דקות קריאה
27 Jul
27Jul

הקדמה: Meta ואפל הציתו לאחרונה גל של התרגשות בתעשיית ה-XR, כאשר כל אחת חושפת את משקפות המציאות המעורבת "Pro" החדשניות שלה. ה-Vision Pro של אפל הוכרז במהלך כנס WWDC 2023, והפך לנושא דיון חם מאז. בינתיים, Meta הציגו את Quest Pro באוקטובר 2022 כחלק מהמחויבות שלהם להוביל את הדרך אל המטא-וורס העתידי. כששתי המשקפות מתיימרות להציע תכונות מהפכניות, הגיע הזמן להשוות את Meta Quest Pro ו-Apple Vision Pro ולראות איך הן עומדות זו מול זו.



עיצוב וארגונומיה: לשתי המשקפות יש עיצוב מלוטש וארגונומי, המזכירים משקפי סקי יותר מאשר משקפיים חכמים רגילים. ה-Vision Pro מציע התאמה הניתנת להתאמה אישית עם אפשרויות אטימות קלות ורצועות ראש שונות, בעוד שה-Quest Pro כולל גישה יותר מתאימה לכולם, עם סרטי ראש מתכווננים וחוסמי אור חלקיים או מלאים. ל-Vision Pro תהיה סוללה חיצונית, מה שהופך אותה לקלה יותר מה-Quest Pro, שממקמת את הסוללה שלו בגב המשקפות לצורך איזון.


תצוגה וחוויה חזותית: Vision Pro של אפל מתגאה בצגי Micro OLED המבטיחים רזולוציה מדהימה של 3800 x 3000, המספקים חווית 4K יוצאת דופן לכל עין. מצד שני, ה-Quest Pro מציע 1832 x 1920 פיקסלים לכל עין על פני שני לוחות LCD, שעשויים להיות טובים יותר על ידי התצוגה החזקה של אפל. שתי המשקפות מציעות קצב רענון של כ-90 הרץ, אך אפל עשויה לספק אפשרות לשדרוג ל-96 הרץ.


חווית מציאות מעורבת: שתי המשקפות הן מכשירי מציאות מעורבת, אבל אפל לוקחת את זה צעד קדימה עם תכונת ה-"Eyesight" הייחודית שלה, המאפשרת למשתמשים ליצור אינטראקציה פנים אל פנים עם אחרים על ידי הצגת עיניהם בעולם הוירטואלי. ה-Vision Pro מציע מציאות מעורבת כברירת מחדל, המשלב תוכן דיגיטלי עם הסביבה הטבעית מיד עם חבישת המשקף. לעומת זאת, ה-Quest Pro הוא בעיקר חוויה ראשונה ב-VR, עם אפשרויות מציאות מעורבת זמינות דרך הגדרות או קיצורי בקר.



ביצועים ועיבוד: Vision Pro של אפל מציגה מערכת מחשוב מרחבית חדשה עם שבב עיבוד M2 ו-R1. שבב R1 שואף למזער את השהיית הקלט לסביבות 12ms, בעוד שבב M2 מטפל בכניסות חיישנים לאספקת תוכן מהירה במיוחד. ה-Quest Pro, המופעל על ידי ערכת השבבים Snapdragon XR2+ של Qualcomm, מספק כוח וביצועים תרמיים יוצאי דופן, ומאפשר חווית מציאות מעורבת ברמה ארגונית. העיבוד החדשני של אפל עשוי לתת לו יתרון ביצועים על פני ה-Quest Pro.


תוכנה ותוכן: שתי המשקפות נועדו לתת מענה למשתמשים ארגוניים ולהציע גישה למגוון אפליקציות ותכנים. Meta Quest Pro מספק גישה לתוכן של חנות האפליקציות של Quest 2, כולל אפליקציות מיוחדות כמו אפליקציית Meta Horizon Workrooms. לעומת זאת, ה-Vision Pro של אפל פועל על VisionOS, ומעניק גישה לאפליקציות iOS ו-iPad OS, משחקי אפל ארקייד ותוכן בלעדי מחברות שותפות.


תמחור וחיי סוללה: ה-Vision Pro אמור להיות במחיר מוערך של 3,499 דולר, בעוד שה-Quest Pro הוא אפשרות ידידותית יותר לתקציב, עם מחיר נוכחי בסביבות 999 דולר. המשקפות של אפל דורשות סוללה חיצונית, המציעה כשעתיים של חשמל, בדומה לסוללה העצמאית של ה-Quest Pro, אשר מדורגת ל-2.5 שעות אך עשויה להשתנות בהתאם לשימוש.


מסקנה: בסופו של דבר, הבחירה בין Meta Quest Pro ו- Apple Vision Pro תלויה בצרכים והעדפות אישיות. ה-Vision Pro של אפל עשוי לספק חווית מציאות מעורבת ללא תחרות עם התצוגה המתקדמת, התכונות החדשניות ומערכת ההפעלה המרחבית שלו. מצד שני, Meta Quest Pro מציע אפשרות משתלמת יותר עם ביצועי סוללה עצמאית אמינים. בין אם אתה נותן עדיפות למפרט חדשני או עלות-תועלת, שתי המשקפות מבטיחות להגדיר מחדש את ההתעמקות בתעשיית ה-XR. 


אם נהניתם מהתוכן שלי, אודה לכם אם תוכלו להירשם לערוץ היוטיוב שלי ולעקוב אחריי ברשתות החברתיות. תודה על תמיכתך, ואני מצפה לבחון איתך את הרעיון של ייחוד טכנולוגי. להלן הקישורים לדפי המדיה החברתית שלי:


עוד חדשות:

  1. חווה את עתיד המין עם מציאות מדומה ובינה מלאכותית
  2. עדשות מגע חכמות: הגבול הבא במציאות רבודה
  3. Rec Room x Mattel: להתחפש לברבי וקן  
  4. Meta Quest Pro לעומת Apple Vision Pro
  5.  אביזרי משחק הווידאו הטובים ביותר של 2023
google.com, pub-8111887562940531, DIRECT, f08c47fec0942fa0
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.