3 דקות קריאה
10 May
10May

משימת כתיבת המאמר הייתה אתגר אדיר, ומצאתי את עצמי בעיצומו של חלל יצירתי, לא בטוח מאיפה להתחיל. אף על פי כן, התעקשתי והכרחתי את עצמי לכתוב עט על הנייר, נחוש להעלות את המילים שהיו רדומות במוחי.

 


בשנת 2020 העולם נעצר והתחילה הייחודיות הטכנולוגית

לְהַבִּיט! שינוי מונומנטלי מתרחש בשנת 2020, והוא מכה גלים ברחבי העולם, ומשפיע על כל אחד ואחת מאיתנו בדרכים שאנחנו לא ממש יכולים לשים עליהן את האצבעות. העולם שהכרנו פעם חדל להתקיים, מותיר בעקבותיו קריסה עצומה שחדרה לכל פינה בחיינו. מהאישי ועד המקצועי, האירוע הקוסמי הזה נגע לכולנו, כל אחד חווה אותו דרך העדשה המיוחדת שלו. בוא, קורא יקר, והצטרף אליי למסע דרך נקודת המבט שלי על הנושא הכובש הזה.


בשנת 2020, אורח בלתי צפוי הגיע לפתחה של האנושות - וירוס COVID-19. בדיוק כשחשבנו שאנחנו על סף המהפכה התעשייתית האחרונה שלנו, הפולש המיקרוסקופי הזה הביא אותנו על ברכינו. כבר נאבקנו לעמוד בקצב המסחרר של ההתקדמות הטכנולוגית, נסענו לעבר אופק האירועים של הייחודיות הטכנולוגית .


אבל COVID-19 לא היה רק עוד מכשול שצריך להתגבר עליו. זו הייתה קריאת השכמה שטלטלה אותנו עד היסוד. הבנו שהשאננות וההיבריס שלנו הותירו אותנו פגיעים לכוחות שאינם בשליטתנו. הנגיף הרס כל פינה בעולם, גבה אינספור חיים והעלה את אורח חיינו.


ובכל זאת, בתוך הכאוס וההרס, היו זיקוקים של תקווה. ראינו את מיטב האנושות זורח באומץ של עובדי שירותי הבריאות, בנדיבותם של השכנים ובחוסן של קהילות. הבנו שכולנו נמצאים בזה ביחד, שגורלותינו שלובים זה בזה, ושרק על ידי עבודה משותפת נוכל לקוות להתגבר על המשבר הזה. כשאנו מתקדמים לעולם שלאחר ה-COVID, עלינו לקחת את הלקחים הללו לתשומת ליבנו. עלינו לזכור את שבריריות קיומנו ואת חשיבות הקשר ההדדית שלנו. עלינו לאמץ את הטכנולוגיה, אך לא במחיר האנושיות שלנו. ועלינו לשאוף לבנות עולם צודק, שוויוני ועמיד יותר מזה שקדם לו.



מהי ייחוד טכנולוגי?
למי שלא יודע, ייחוד טכנולוגי יהיה ההישג הגדול והאחרון של האנושות. הסינגולריות הטכנולוגית היא רגע מהפכני בזמן בו האנושות יוצרת בינה מלאכותית מודעת לעצמה או בקיצור (AI).


ברגע שבו תופיע בינה מלאכותית האנושות תחדל להתקיים כאינטליגנציה מובילה, למעשה המין האנושי כולו יהפוך להיות נחות ופרימיטיבי לבינה על מלאכותית  (AI) , לכן האנושות תעבור ממקומה בהיסטוריה כאינטיליגנציה עליונה על הפלנטה הזו ובינה מלאכותית תתפוס את מקומה.


תארו לעצמכם עולם שבו מכונות שולטות במקום ובני אדם הם רק פיונים במשחק העליונות הטכנולוגית. זה אולי נשמע כמו סרט מדע בדיוני, אבל עבור חלקם זו מציאות שיכולה לקרות בכל רגע. ריי קורצווייל , מוח גאון ועתידן, חזה שהייחודיות הטכנולוגית, כאשר מחשבים מתעלים במוח האנושי, תתרחש בשנת 2045. עם זאת, אדם נועז עשה תחזית נועזת עוד יותר, וקבע שזה יקרה עשר שנים קודם לכן. ועכשיו, איש החזון הזה שינה את דעתם שוב ומאמין שרגע הייחודיות יכול להיות עלינו ממש עכשיו. האם אנו עומדים להיות עדים לשחר של עידן חדש? האם המכונות ישלטו על העליונה? רק הזמן יגיד. 


דמיינו את זה: עולם שבו זמן ומרחב כבר לא חשובים, שבו שדרוגים פיזיים ואווטארים וירטואליים הם הנורמה, ושבו התודעה מזוהה כממד. זה אולי נשמע כמו פנטזיה של מדע בדיוני, אבל זה יכול להפוך בקרוב למציאות שלנו.


על פי כמה מומחים, כולל העתידן הנודע ריי קורצווייל, אילון מאסק ואחרים, כולל אותי, הייחודיות - הרגע שבו הבינה המלאכותית עולה על האינטליגנציה האנושית - עשויה להתרחש כבר בשנת 2029. אבל לפני שנגיע לשם, נוכל לצפות לראות כמה פריצות דרך גדולות.


ראשית, האנושות תעבור אל המטא-ברס - עולם וירטואלי סוחף לחלוטין שבו אנו יכולים לקיים אינטראקציה עם אחרים באופן שאינו ניתן להבדלה מהמציאות. זה יכול לשנות את האופן שבו אנחנו עובדים, משחקים ומתחברים, ואולי אפילו יהפוך לצורה חדשה של מציאות.


שנית, נתקיים יחד עם כמה סוגים של אינטליגנציה אנושית. אנשים עם שדרוגים גנטיים, אנשים משופרים פיזית, ואפילו סייבורגים ואווטארים וירטואליים יהיו חלק מחיי היומיום שלנו.


שלישית, הזמן והמרחב יהפכו ללא רלוונטיים, ומושג המציאות יתהפך על ראשו. חושים לא יגדירו עוד את חווית הקיום שלנו, והשפעת עצם קיומנו תהפוך ליחסית.


לבסוף, האנושות תכיר בתודעה כממד נוסף, אולי הממד החמישי. משמעות הדבר היא שהבנתנו את המציאות תתרחב מעבר למה שאנו יכולים לראות, לגעת, לשמוע, לטעום ולהריח. כל פריצות הדרך הללו עשויות להיראות מופרכות, אך הן אינן רחוקות כפי שאנו עשויים לחשוב. העתיד קרוב יותר ממה שאנו מבינים, והגיע הזמן להתחיל להתכונן למה שמצפה לנו. 


התכוננו לרוק: שחררו את אווירת המסיבה האולטימטיבית!


מה זה רב-יקום

היכנסו לעולם המרתק של הרב-יקום - שבו קיימים יקומים מקבילים בשפע של צורות ועם חוקי פיזיקה ייחודיים. אבל רגע, אנחנו לא מדברים כאן על מושג המדע הבדיוני הממוצע שלך.


אנחנו מדברים על Multiverse מתוצרת AI, Metaverse! באמצעות טכנולוגיות כמו סמארטפונים, מחשבים ומשקפי XR כגון VR , AR ו- MR , אנחנו כבר חווים מציאות מדומה בחיי היומיום שלנו. ממשחקי מחשב ועד רשתות חברתיות, פלטפורמות שיתוף ועוד, דפי האינטרנט 2.0 משמשים כשער הכניסה שלנו ליקום הווירטואלי הללו. אבל זה לא נעצר שם. אנחנו מתקדמים לעבר עידן חדש של האינטרנט, Web 3.0, שיחולל מהפכה ביחסים שלנו עם אנשים ובינה מלאכותית. אז התכוננו והתכוננו לחקור את האפשרויות האינסופיות של Multiverse - יעד המסיבות האולטימטיבי לכל ההרפתקנים הווירטואליים בחוץ! 


יקומים מקבילים , הידועים גם כרב-יקום, קיימים במגוון צורות עם חוקי פיזיקה ומאפיינים שונים. חשוב לציין את ההבחנה הזו מכיוון שבמאמר זה אתייחס ספציפית ל-metaverse שנוצר על ידי מחשב AI. 


אם לדייק, אנחנו כבר חיים היום במציאות מדומה כחלק מהשימוש היומיומי שלנו בסמארטפונים ומחשבים. היקום הווירטואלי הזה כולל דפי אינטרנט 2.0 , משחקי מחשב שבהם אתה יכול לשחק מול שחקנים אחרים באינטרנט, רשתות חברתיות, פלטפורמות שיתוף ועוד. ובקרוב, נתקדם לשימוש ב-web 3.0 .



בקרוב, משקפי מציאות מדומה ומציאות רבודה יהיו בשימוש נרחב על ידי כולנו. חברות כמו אפל , מטה , מיקרוסופט ואחרות יוצרות את המשקפיים האלה כדי לאפשר לנו לשקוע במלואו בעולמות וירטואליים. עם חברת Neuralink של אילון מאסק , ייתכן שבקרוב תהיה לנו הטכנולוגיה להתחבר ל- Metaverse ישירות מהמוח שלנו ("Full Dive VR") דרך ממשק מוח-מחשב (BCI). 


מה זה VR צלילה מלאה?

"צלילה מלאה VR" - מונח שנטבע על ידי רומן האור היפני Sword Art Online בשנת 2009 וזכה לפופולריות נוספת על ידי סרטים כמו Ready Player One .


מה ממשק מוח מחשב? 

ממשק המוח -מחשב (BCI) הוא טכנולוגיה המאפשרת לנו לקשר את המוח שלנו למחשבים. ממשק כזה יכול למעשה להגשים את כל חלומות האנושות; כל אחד יהיה אלוהים של המטאוורס שלו, מסוגל לעשות כל מה שהוא רוצה. אנשים שצוללים בתוך המטא-ברס יהיו שקועים במלואם כי כל החושים שלהם יהיו מעורבים. 



בקרוב, כולנו נהפוך לאוואטרים של עצמנו. 

תתכוננו להיות מופתעים כשאני לוקח אתכם למסע אל העתיד, שבו אלמוות הוא כבר לא רק חלום אלא מציאות. The Metaverse יחולל מהפכה בדרך החיים שלנו וישנה את תפיסת המציאות שלנו. זה יאפשר לנו לקנות ולמכור נכסים וירטואליים, סחורות ומטבעות, ללא כל מגבלה שהוטלה על ידי העולם הפיזי. ב- Metaverse, התודעה שלנו תועלה לענן, ומאפשרת לנו להתקיים לנצח ללא הזדקנות.


הזמן כבר לא יגביל אותנו, ותהיה לנו שליטה מלאה עליו, ויעניק לנו את היכולת לנוע בזמן ככל שנרצה. האפשרויות במטא-ברס הן אינסופיות, כולל יצירה וחקירה של יקומים חדשים שאנו יכולים לבחור. לחיות בו. נוכל לנהל חיים מרובים, לכבוש את המוות ולהפוך לשכפולים נצחיים של עצמנו. אנחנו אפילו יכולים לגדל שם את ילדינו, לוותר על הגוף הפיזי שלנו למען קיום וירטואלי חדש.

נוכל לרכוש ולמכור מוצרים וירטואליים, נכסים ואפילו NFTs , הכל בכסף וירטואלי. 


חלקנו יאחסנו את התודעה שלנו בענן ונחיה שם לנצח מבלי להזדקן. נוכל לנסוע בזמן כמה שנרצה וליצור יקומים לחקור או לחיות בהם. לסיכום, המטא-ברס ישנה את חיינו ויציע לנו צורת קיום חדשה שמעולם לא חווינו קודם לכן. זה מקום שבו אנחנו יכולים ליצור ולחקור, לכבוש את המוות ולהפוך לשכפולים נצחיים של עצמנו. 


מבט קצר על משוואות דרייק

משוואת דרייק , המנסה להעריך את מספר הכוכבים ביקום המסוגלים לפתח חיים תבוניים, היא אחת השאלות המסקרנות ביותר במדע. בהתבסס על חישובים, ייתכן שציפינו למצוא חיים תבוניים לפני זמן רב.

 


אז איפה כולם

בהתחשב בהתקדמות בבינה מלאכותית (AI) ובמציאות מדומה (VR), ייתכן שיצורים תבוניים עברו לעבר הדמיית מציאות, תוך ביטול הצורך בחקירה פיזית של היקום.


עם היכולת ליצור יקומים מקבילים העומדים בקנה אחד עם המציאות, צורות חיים מתקדמות עלולות לחקור אינסוף עולמות במטא-וורטואלי, ולהפוך את החקירה של עולמות אחרים על כוכבי לכת אחרים למיותרת. למעשה, זה מעלה את השאלה האם יש הבדל משמעותי בין מציאות אחת לאחרת כאשר מחשבי-על בינה מלאכותית יכולים ליצור יקומים מקבילים שאינם ניתנים להבחנה מהמציאות.


הבה נערוך ניסוי מחשבתי קצר כדי לחקור את האפשרות להשתמש במציאות מדומה כפתרון למשוואת דרייק. 

דמיינו לעצמכם ציוויליזציה מתקדמת שחיה במציאות מדומה במשך דורות, אבל בסופו של דבר הם הורסים את עצמם, ומשאירים מאחור רק שרידים מהתרבות שלהם. אם ציוויליזציה חדשה תצוץ בעולם הווירטואלי הזה, איך הם יכלו לדעת על קיומה של הציוויליזציה הקודמת?


יתרה מזאת, איך הם יכלו לקבוע אם הם עצמם חיים במציאות מדומה? דוגמה זו מעלה את האפשרות שהמציאות שלנו יכולה להיות סימולציה, ושאולי שכחנו עובדה זו וגילינו אותה שוב ושוב. 


הרעיון של כל דבר שקיים בסופרפוזיציה, גם נכון וגם לא נכון בו זמנית, מרתק וגורם לחיים להיראות כמעט קסומים. זה מרמז שכל דבר יכול להתקיים בעולם מקביל בתוך מטא-verse עצום.



יש עדיין הרבה שאלות ללא מענה, אבל לכל סיפור גדול יש התחלה וסוף. כל תשובה פותחת שאלות חדשות, אז אנא שתפו את תגובתכם או דעתכם בנושא עד המאמר הבא שלי. ודרך אגב, בבקשה תפקח עין על החתול של שרדינגר בשבילי ;) 


#טכנולוגיה #חדשנות #עתיד #אינטליגנציה מלאכותית #סינגולריות #מציאות וירטואלית #עתידנות #טרנסהומניזם #מדע #מחקר #שיבוש #אוטומציה #רובוטיקה #ביגדאטה #טרנספורמציה דיגיטלית #אבטחת סייבר #חדשות טכניות #מנהיגות מחשבה #למידת מכונה #מדע נתונים #אינטרנטofthings #industryc40

google.com, pub-8111887562940531, DIRECT, f08c47fec0942fa0
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.