1 דקות קריאה
22 May
22May

שמי עמית קיסר, ואני מהעתיד. למרבה הצער, לא העתיד הרחוק, אלא משנת 2027 כאשר היחודיות הטכנולוגית צפויה להתרחש.


יש לי דמיון חי ויכולת לראות גם קדימה וגם אחורה בזמן. עם זאת, הראייה שלי נמשכת רק עד 2027, שכן מעבר לנקודה זו, אני לא רואה דבר. 


מאז 2013, אני משתף מאמרים וסרטונים בנושאים כמו הסינגולריות הטכנולוגית (הרגע שבו בינה מלאכותית משיגה מודעות עצמית), מציאות מדומה, מציאות רבודה ועולמות וירטואליים.


מציאות מדומה: 

טכנולוגיית המציאות המדומה עשתה צעדים משמעותיים בשנים האחרונות, וחלחלה לתעשיות שונות. טכנולוגיות כמו מציאות רבודה, מציאות מעורבת ומציאות מדומה מתקדמות כולן במהירות ומעצבות את עתיד המציאות החלופית. טכנולוגיה זו מחוללת מהפכה בתפיסת המציאות שלנו בבסיסה. במאמר קודם דנתי בלידה ובאבולוציה של טכנולוגיית המציאות המדומה. במאמר זה אתעמק בתחזיות שלי לעתיד הקרוב עד 2027, רגע לפני הייחודיות הטכנולוגית.


מהי מציאות?

מהי המציאות, בעצם? ומי אמר שאנחנו כבר לא שקועים במציאות מדומה? משחק המחשב הראשון, פונג, שיצא בשנת 1972, היה משחק פשוט הדומה לטניס שולחן. כיום, משחקי מחשב התפתחו באופן דרמטי, והגיעו לרמות גבוהות של תחכום גרפי. המציאות הנוכחית שלנו כבר הגיעה לרמות של יכולות גרפיות וכוח מחשוב שלא ניתן היה להעלות על הדעת רק לפני כמה עשורים. בואו נדמיין את העתיד הקרוב, בסביבות שנת 2026.


משחק המחשב הראשון של פונג


אני מאמין שבשילוב עם בינה מלאכותית, נהיה עדים לעולמות וירטואליים שמתחרים במציאות ה"אמיתית". זה מוביל אותי לשאלה פילוסופית עמוקה על המציאות שלנו. מי אמר שאנחנו לא חיים כבר במשחק מחשב? בעתיד הלא כל כך רחוק, יצורים דיגיטליים עשויים להשיג מודעות עצמית, רצון חופשי ורגשות. זה מעלה שאלות פילוסופיות רציניות. למי שחושב שמציאות מדומה תמיד תיחווה דרך מכשירים חיצוניים, אני רוצה לעדכן אתכם שבקרוב אנו עשויים לעבור לממשקי מוח-מחשב ישירים. ממשקים אלו יכולים להיות מחוברים אלחוטית למחשבים ולאינטרנט, ולספק חווית מציאות מדומה המשלבת את כל החושים: טעם, ריח, כאב, שמחה ועוד.


משחקי המחשב של היום


חברות כמו Neuralink, שהוקמה על ידי אילון מאסק, כבר מפתחות ממשקי מוח-מחשב ישירים. כבר עכשיו, ובמיוחד בשנים הקרובות, חנויות פיזיות עשויות לעבור לעולם הוירטואלי החדש. מחשבים המופעלים על ידי AI ישרתו אותנו בתחום המציאות המדומה. כאשר אנו רוצים לנסות או למדוד מוצר, להזמין מחנות דיגיטלית, או להסתמך על תחזיות מומחים למשלוחי מזל"טים או מכוניות בנהיגה עצמית, המוצרים עשויים להגיע באופן מיידי או להיות מודפסים בתלת מימד הביתה.


משחקי מציאות מדומה


קשה להתעלם מהעובדה שכל מה שהמין האנושי רוצה, הוא מקבל לעתים קרובות, גם את הטוב וגם את הרע. כשרצינו לטוס, השגנו את זה. כשרצינו לנשום מתחת למים, השגנו זאת. כשרצינו לנחות על הירח, השגנו זאת. החלפת חלקי גוף היא כבר לא מדע בדיוני. 


מי היה מאמין, רק לפני מאה שנה, שאנשים ילכו על כדור הארץ כשהם מסתכלים בכוכבים מבלי לדעת את מיקומם המדויק, בדיוק כמו שאנחנו עושים היום? האם זה השלב הבא באבולוציה שלנו? זה לא רחוק שנוכל לסרוק את כל המוח האנושי למכונה ולהשיג עוד הרבה הישגים מדהימים. האם זה יהיה השלב הבא באבולוציה שלנו? ככל שהעולם ממשיך להשתנות, הוא כבר לא ידמה למה שהיה פעם. בדיוק כמו אלה שגדלו בעולם המערבי במאה האחרונה, אף אחד לא ירצה או יוכל לחיות כמו לפני מאה שנה. אנשים התרגלו לנוחות, מיזוג אוויר, מכוניות, טלוויזיות, מחשבים ועוד.


בעתיד הלא כל כך רחוק, שבו האנושות שוכנת במרחב הוירטואלי, הם יהפכו לגיבורי על המסוגלים לעשות דברים בלתי אפשריים במציאות הפיזית הנוכחית שלנו. זה מציב אתגר משמעותי כי לא הרבה אנשים ירצו או יוכלו לחזור למציאות הפיזית היומיומית והמוכרת, שבה אנחנו הרבה יותר מוגבלים ואנושיים. 


אנחנו כבר יכולים לראות את זה קורה היום פשוט על ידי הסתכלות מסביב ושימו לב כמה אנשים שקועים בסמארטפונים שלהם. לדעתי האישית, כשחברות טכנולוגיה ענקיות מפתחות טכנולוגיות חדשות שיכולות להשפיע באופן משמעותי על האנושות, באחריותן לחנך את הציבור על שימוש נכון בטכנולוגיות הללו ולערב אותנו באתיקה שלהן. למרבה הצער, זה לא קורה בפועל, שכן אנחנו כבר יכולים לראות את ההשפעות ההרסניות של משחקי מחשב ורשתות חברתיות על כמה אנשים כיום. בתחומי הבינה המלאכותית והמציאות המדומה, לפי הערכתי ושל מומחים, אנחנו נמצאים במהירות מתקרבים לנקודה שבה נוכל ליצור מכונות אינטליגנטיות השוות או אפילו עולות על בני האדם. מאותו רגע, המכונות הללו יעצבו את הדור הבא של בינה מלאכותית. אם לא נשדרג את עצמנו במקביל, הבינה המלאכותית תגיע לרמה הרבה מעבר לנו, ונהיה כמו נמלים או אפילו פחות.


אז מה עכשיו?

אף אחד לא יודע מה יקרה ביחוד הטכנולוגי. לכן זה נקרא הסינגולריות, בדומה לייחוד בתוך חור שחור, שבו הכל נשאב פנימה, אפילו אור. איך הסיפור הזה יסתיים? אולי נהפוך לאלים, או אולי נפסיק להתקיים (לפחות בצורתנו הנוכחית). התשובה הברורה והנכונה לשאלה זו היא שאין לנו דרך לדעת.


המאמר נכתב על ידי עמית קיסר


אהבתם את המאמר ורוצים לשמוע עוד? אני בהחלט ממליץ על ספרו של ריי קורצווייל, ניתן להאזין לספר בחינם באמזון נכון לכתיבת שורות אלו.


הצטרפו אליי למשימה לבנות קהילה מלאת חמלה המשגשגת אל מול המהפכה הטכנולוגית! על ידי רכישת חולצה באמזון, תוכל לתמוך במטרה זו ולעזור לנו למצוא פתרונות חדשניים לאתגרים שבפתח. בואו נשתף קפה ונדון כיצד נוכל להשפיע לטובה על העתיד. ביחד, נוכל לסלול את הדרך למחר בהיר יותר. אל תפספסו את ההזדמנות להיות חלק ממשהו גדול!



אם נהניתם מהתוכן שלי, אודה לכם אם תוכלו להירשם לערוץ היוטיוב שלי ולעקוב אחריי ברשתות החברתיות. תודה על תמיכתך, ואני מצפה לבחון איתך את הרעיון של ייחוד טכנולוגי. להלן הקישורים לדפי המדיה החברתית שלי:



מאמר של עמית קיסר:

google.com, pub-8111887562940531, DIRECT, f08c47fec0942fa0
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.