3 דקות קריאה
16 Feb
16Feb

הבנת השכבות של בלוקצ'יין

ללא ספק נתקלת בביטויים כמו פרוטוקולי שכבה אחת ושכבה שתיים אם בדקתם מטבעות קריפטוגרפיים או בלוקצ'יין . האם אתה מעוניין ללמוד עוד על הרמות הללו ומדוע הן קיימות? בפוסט זה, נסתכל על הארכיטקטורה המאוחרת של הבלוקצ'יין. טכנולוגיית בלוקצ'יין היא שילוב יחיד במינו של טכנולוגיות שונות עכשוויות, כמו קריפטוגרפיה ותורת המשחקים, עם מגוון רחב של יישומים, כולל מטבעות קריפטוגרפיים. קריפטוגרפיה היא דיסציפלינה מתמטית וממוחשבת הכרוכה בקידוד ופענוח נתונים.


על ידי מתן שקיפות ואבטחה, blockchain מסיר מתווכים, מפחית עלויות ומשפר את היעילות.  טכנולוגיית חשבונות מבוזרים (DLT) שומרת מידע מאומת באמצעות הצפנה בקרב קבוצת משתמשים שהסכימו באמצעות פרוטוקול רשת מוגדר ללא שליטה של רשות מרכזית. על ידי שילוב טכנולוגיות אלו, אנשים או צדדים שבדרך כלל לא יהיו להם סיבה לבטוח זה בזה מעודדים לעשות זאת. הם מאפשרים לרשתות בלוקצ'יין להחליף מטבעות ונתונים בבטחה בין משתמשים. בלוקצ'יין חייב להיות מאובטח מאוד בגלל היעדר סמכות ריכוזית. הם גם חייבים להיות ניתנים להרחבה להפליא כדי להתמודד עם מספר הולך וגדל של משתמשים, עסקאות ונתונים אחרים. היא יצרה שכבות בתגובה לצורך בהרחבה תוך שמירה על אבטחה מהשורה הראשונה.


מהי ההגדרה של מדרגיות בלוקצ'יין?

בטכנולוגיית הבלוקצ'יין, המונח "קנה מידה" מתייחס להגדלת קצב התפוקה של המערכת, הנמדד בעסקאות לשנייה. שכבות בלוקצ'יין נחוצות כעת כדי להגביר את אבטחת הרשת, שמירת הרישומים ומשימות אחרות, מכיוון שמטבעות קריפטוגרפיים מאומצים יותר בחיי היומיום. "תפוקה" מתייחסת למספר העסקאות המטופלות על ידי מערכת בשנייה. בעוד שרשת התשלומים האלקטרונית Visa Net של ויזה יכולה לנהל למעלה מ-20,000 עסקאות בשנייה, השרשרת הראשית של ביטקוין ( BTC ) יכולה לטפל רק בשבע עסקאות בשנייה. השכבה הראשונית של מערכת אקולוגית מבוזרת היא הבלוקצ'יין.


שכבה שניה היא אינטגרציה של צד שלישי שפועלת במקביל לשכבה אחת כדי להגדיל את מספר הצמתים ומכאן את תפוקת המערכת. טכנולוגיות בלוקצ'יין רבות של שכבה 2 נמצאות בשימוש כעת. מערכות אלה משתמשות בחוזים חכמים כדי להפוך עסקאות לאוטומטיות. ככל שהביטקוין הופך לכוח מרכזי יותר במגזר העסקי, מפתחי בלוקצ'יין שואפים להרחיב את ניהול הבלוקצ'יין. על ידי יצירת שכבות בלוקצ'יין ושיפור מדרגיות השכבה השנייה, הם מתכוונים לקצץ את זמני העיבוד ולשפר את ה-TPS.


הטרילמה של הבלוקצ'יין

טרילמת הבלוקצ'יין מתייחסת לאמונה הרווחת שרשתות מבוזרות יכולות לספק רק שניים משלושת היתרונות במונחים של ביזור, אבטחה ומדרגיות. בשנות ה-80, מדעני מחשב המציאו את משפט העקביות, הזמינות וסובלנות המחיצות (CAP) כדי לייצג את אחד הנושאים הקריטיים ביותר. על פי משפט ה-CAP, אחסון נתונים מבוזר, כמו בלוקצ'יין, יכול לספק רק שתיים מתוך שלוש הערבויות שתוארו לעיל בו-זמנית. ברשתות המבוזרות של היום, המשפט הזה התפתח לטרילמה של הבלוקצ'יין.


על פי האמונה הרווחת, תשתית בלוקצ'יין ציבורית חייבת לוותר על אבטחה, ביזור או מדרגיות. כתוצאה מכך, יצירת רשת עם אבטחה בלתי שבירה על פני רשת מבוזרת גלובלית תוך תמיכה בתפוקה עסקה בקנה מידה אינטרנטי היא הגביע הקדוש של טכנולוגיית הבלוקצ'יין. בואו נגדיר מדרגיות, אבטחה וביזור במונחים בסיסיים לפני שנחפור בדינמיקה של הטרילמה:


1. המדרגיות של הבלוקצ'יין מתייחסת ליכולתו להתמודד עם נפח גבוה יותר של עסקאות.

2. אבטחה מתייחסת ליכולת לאבטח נתונים על הבלוקצ'יין מפני סוגים שונים של תקיפות והגנת הבלוקצ'יין מפני הוצאה כפולה.

3. ביזור הוא סוג של יתירות רשת שמבטיחה שפחות ישויות לא ישלטו ברשת.

 

מדרגיות, אבטחה וביזור כולם שלובים זה בזה.

הרשת חייבת תחילה להסכים על הלגיטימיות של העסקה לפני שהיא יכולה להסדיר אותה. אם למערכת יש מספר רב של משתתפים, ההסכמה עשויה להימשך זמן מה. כתוצאה מכך, אנו יכולים להוכיח שכאשר פרמטרי אבטחה דומים, המדרגיות עומדת ביחס הפוך לביזור. נניח שלשני בלוקצ'יין הוכחת עבודה יש את אותה ביזור וכי האבטחה היא קצב ה-hash של הבלוקצ'יין. ככל שקצב הגיבוב עולה, זמן האישור יורד, והסקלביליות גדלה ככל שהאבטחה משתפרת. כתוצאה מכך, ביזור מתמשך מתאם עם מדרגיות ואבטחה. כתוצאה מכך, בלוקצ'יין לא יכול לבצע אופטימיזציה בו-זמנית עבור כל שלושת המאפיינים החיוניים, מה שמחייב אותו לבצע פשרות. ההמחשה העדכנית ביותר של הטרילמה בפעולה היא Ethereum.


בגלל הופעתן של אפליקציות פיננסים מבוזר ( DeFi ) הקיץ, פלטפורמת Ethereum חוותה עלייה בשימוש. Ethereum יכול לעלות בערכו רק עד לנקודה מסוימת. עלויות העסקאות הסלימו בגלל הביקוש הגובר, למקום שבו חלק מהמשתמשים אינם יכולים להשתמש בבלוקצ'יין. עמלות Ethereum מוגדלות הראו את הטרילמה, מכיוון שאנו יכולים לראות ש- Ethereum לא התרחב מבלי לאבד אבטחה או ביזור. ההתמקדות של Ethereum הייתה בביזור ואבטחה, עם הגבלה על מספר העסקאות בשנייה (מדרגיות).


משתמשים משלמים עמלות גבוהות יותר כדי לעודד כורים לתעדף את העסקאות שלהם. בביטקוין, ביזור ואבטחה קיבלו עדיפות על פני מדרגיות. זה לא סוד שבלוקצ'יין כמו ביטקוין ואת'ריום  מוגבלים כיום מבחינת מדרגיות. כתוצאה מכך, קהילה עולמית של סטארט-אפים, חברות ומהנדסים עובדת בקדחתנות על פתרונות שכבה אחת ושכבה שתיים כדי להתגבר על הטרילמה של הבלוקצ'יין.


הם בנו רשתות בלוקצ'יין בשכבה אחת כדי להיות מהירות, מאובטחות וניתנות להרחבה. שכבה שניה מתייחסת להתקדמות טכנית ולפתרונות שעשויים להרחיב את רשתות הבלוקצ'יין הנוכחיות. השגת התמהיל הנכון בין שתי הרמות עשויה להיות מחליף משחק לקבלת בלוקצ'יין ולהרחבת רשת מבוזרת. מפתחים תוקפים את הבעיה מכמה זוויות. גודל בלוק ביטקוין קאש היה ניסיון לשפר את יכולת ההרחבה של ביטקוין. עם זאת, אין סימן שהוא צובר פופולריות.


על ידי הוספת שכבה לשכבת הבלוקצ'יין הנוכחית, ביטקוין מקווה לפתור את הבעיה. על פי התפיסה מאחורי פתרונות קנה מידה, פתרונות שכבה שניים יאגדו כמה עסקאות יחד ויבצעו שאילתות רק על השכבה הבסיסית בלוקצ'יין אחת לכמה זמן. עם פיצול קנה המידה של השכבה הבסיסית של blockchain ושל הקהילה, הציפייה לשיפור של פתרונות שכבה 2 שונים ברחבי Ethereum נוקטת בגישה היברידית.


המבנה המדורג של ארכיטקטורת הבלוקצ'יין

כל משתתף ברשת עוקב, מאשר ומעדכן ערכים חדשים ברשת המבוזרת של ארכיטקטורת הבלוקצ'יין. המבנה של טכנולוגיית הבלוקצ'יין הוא אוסף של בלוקים עם עסקאות בסדר מוגדר מראש. הוא עשוי לאחסן רשימות אלה כמסד נתונים בסיסי או כקובץ שטוח (בפורמט txt). הארכיטקטורה של בלוקצ'יין עשויה להיות ציבורית, פרטית או מבוססת קונסורציום. עיצוב השכבות של Blockchain מחולק לשש שכבות.


שכבת תשתית חומרה 

התוכן של הבלוקצ'יין מאוחסן בשרת במרכז נתונים אי שם על הגלובוס המקסים הזה. לקוחות מבקשים תוכן או נתונים משרתי יישומים בזמן גלישה באינטרנט או שימוש באפליקציות כלשהן, המכונה ארכיטקטורת שרת-לקוח. לקוחות יכולים כעת להתחבר עם לקוחות עמיתים ולשתף נתונים. רשת עמית לעמית (P2P) היא קבוצה גדולה של מחשבים החולקים נתונים. בלוקצ'יין היא רשת עמית לעמית של מחשבים שמחשבת, מאמתת ומתעדת עסקאות בצורה מסודרת בפנקס חשבונות משותף. כתוצאה מכך, נוצר מסד נתונים מבוזר, המאחסן את כל הנתונים, העסקאות ונתונים רלוונטיים אחרים. צומת הוא מחשב ברשת P2P.


שכבת נתונים

הוא תיאר את מבנה הנתונים של בלוקצ'יין כרשימה מקושרת של בלוקים שבהם הם מסדרים עסקאות. מבנה הנתונים של הבלוקצ'יין מורכב משני מרכיבים בסיסיים: מצביעים ורשימה מקושרת. רשימה מקושרת היא אוסף של בלוקים מקושרים הכוללים נתונים וקישורים לבלוקים קודמים. רשימה מקושרת היא רשימה של בלוקים משורשרים עם נתונים ומצביעים לבלוק הקודם, ומצביעים הם משתנים המתייחסים למיקום של משתנה אחר.


עץ מרקל הוא עץ בינארי חשיש. כל בלוק כולל את ה-hash השורש של עץ Merkle ומידע כגון ה-hash של הבלוק הקודם, תאריך, nonce, מספר גרסת הבלוק ויעד הקושי הנוכחי. עץ מרקל מציע אבטחה, שלמות ואי-הפרכה למערכות בלוקצ'יין. עצי מרקל, קריפטוגרפיה ואלגוריתמי קונצנזוס מהווים את הבסיס למערכת הבלוקצ'יין. הבלוק בראשית, או הבלוק הראשון, אינו כולל את ההתייחסות מכיוון שהוא הראשון בשרשרת. הם חתמו דיגיטלית על עסקאות כדי להבטיח את האבטחה והשלמות של הנתונים בבלוקצ'יין. כדי לחתום על עסקאות, נעשה שימוש במפתח פרטי, וכל מי שמחזיק במפתח הציבורי רשאי לאמת את החותם.


החתימה הדיגיטלית מזהה מניפולציה של מידע. מכיוון שגם הנתונים המוצפנים חתומים, חתימות דיגיטליות מבטיחות אחדות. כתוצאה מכך, כל מניפולציה תהפוך את החתימה ללא חוקית. לא ניתן לגלות את הנתונים מכיוון שהם מוצפנים. אי אפשר להתעסק בו שוב, גם אם תפסו אותו. חתימה דיגיטלית הגנה גם על זהות השולח או הבעלים. כתוצאה מכך, חתימה מקושרת באופן חוקי לבעליה ולא ניתן להתעלם ממנה.


שכבת הרשת

שכבת הרשת, המכונה גם שכבת P2P, מטפלת בתקשורת בין צמתים. שכבת הרשת אחראית על גילוי, עסקאות והפצת בלוקים. הכרנו את השכבה הזו גם כשכבת ההתפשטות. שכבת P2P זו מבטיחה שצמתים יכולים לגלות זה את זה ולתקשר, להפיץ ולסנכרן על מנת לשמור על שלמות רשת הבלוקצ'יין. רשת עמית-לעמית (P2P) היא רשת מחשבים שבה צמתים מפוזרים וחולקים את עומס העבודה של הרשת על מנת להשיג מטרה משותפת. צמתים מבצעים עסקאות על הבלוקצ'יין החוצה.


שכבת קונצנזוס

כדי שמערכות בלוקצ'יין יתקיימו, נדרשת שכבת הקונצנזוס. בין אם זה Ethereum, Hyper-ledger או בלוקצ'יין אחר, שכבת הקונצנזוס היא השכבה החשובה והמכריעה ביותר. שכבת הקונצנזוס אחראית לאימות, לסדר ולהבטיח שכולם מסכימים.


שכבת היישום

שכבת האפליקציה כוללת חוזים חכמים, קוד שרשרת ואפליקציות מבוזרות (DApps). שכבות היישום והביצוע מובדלות מפרוטוקולי שכבת היישום. אפליקציות למשתמשי קצה שמתממשקות לרשת הבלוקצ'יין הן חלק משכבת האפליקציה. הוא כולל סקריפטים, ממשקי תכנות יישומים (APIs), ממשקי משתמש ומסגרות. אפליקציות אלו מתממשקות לרשת הבלוקצ'יין באמצעות ממשקי API, אשר פועלת כטכנולוגיית הקצה האחורי. שכבת הביצוע כוללת חוזים חכמים, חוקים בסיסיים וקוד שרשרת. עסקה מאומתת ומבוצעת בשכבה הסמנטית, למרות שהיא עוברת משכבת האפליקציה לשכבת הביצוע. שכבת הביצוע, המבצעת עסקאות ושומרת על האופי הדטרמיניסטי של הבלוקצ'יין, מקבלת הוראות מאפליקציות.


השכבות של הבלוקצ'יין מתוארות.

שכבה אפס

שכבת אפס של הבלוקצ'יין מורכבת ממרכיבים שעוזרים להפוך את הבלוקצ'יין למציאות. זו התוכנה שגורמת לביטקוין, Ethereum ורשתות בלוקצ'יין אחרות לעבוד. האינטרנט, החומרה והחיבורים המאפשרים לשכבה 1 לפעול כהלכה הם כולם רכיבי שכבה 0.


שכבה אחת 

זוהי שכבת היסוד, וחוסר השינוי שלו מבטיחה את אבטחתו. כאשר אנשים מזכירים את Ethereum, הם מתייחסים לרשת Ethereum, או לשכבה אחת. שיטות קונצנזוס, שפות תכנות, זמן חסימה, פתרון מחלוקות והכללים והפרמטרים ששומרים על רשת בלוקצ'יין פועלת כולם מטופלים על ידי שכבה זו. שכבת היישום היא שם אחר עבורה. שכבה אחת בלוקצ'יין, כמו ביטקוין, היא דוגמה אחת.


בעיות בשכבה אחת

בשימוש יחד, טכניקות קנה המידה הללו מגדילות את תפוקת הרשת. עם זאת, נראה כי שכבה ראשונה נופלת ככל שמספר משתמשי הבלוקצ'יין גדל. בשכבת הבלוקצ'יין, נוהל הקונצנזוס הישן והמסורבל של הוכחת עבודה עדיין בשימוש. אמנם שיטה זו מאובטחת יותר מאחרות, אך היא גוזלת זמן. הכורים חייבים להשתמש במשאבי עיבוד כדי לפתור אלגוריתמים קריפטוגרפיים. כתוצאה מכך, בטווח הארוך, נדרשים יותר כוח עיבוד וזמן. בנוסף, ככל שמספר המשתמשים גדל, העומס על הבלוקצ'יין בשכבה אחת גדל. כתוצאה מכך, קצבי ויכולות העיבוד הואטו.


הפתרונות

Ethereum 2.0 ישתמש בהוכחת הימור כקונצנזוס חלופי. מנגנון הסכמה זה מאמת בלוקים של נתוני עסקאות טריים בהתבסס על בטחונות ההימורים של משתתפי הרשת, וכתוצאה מכך תהליך מהיר יותר. Sharding הוא פתרון למדרגיות של בעיית הבלוקצ'יין בשכבה אחת. במילים פשוטות, פיצול מפרק אימות ואימות של עסקאות לחלקים קטנים יותר וניתנים לניהול. כתוצאה מכך, עומס העבודה עשוי להתחלק על גבי הרשת כדי להשתמש בכוח החישוב של צמתים נוספים. ניתן לבצע מספר עסקאות הן ברצף והן במקביל מכיוון שהרשת מעבדת את הרסיסים הללו במקביל.


שכבה שתיים 

פתרונות L2 הם הרשתות החופפות שנמצאות על גבי שכבת הבסיס. שכבה שניה משמשת פרוטוקולים לשיפור יכולת הרחבה על ידי הפרדת אינטראקציות מסוימות משכבת הבסיס. כתוצאה מכך, חוזים חכמים בפרוטוקול הבלוקצ'יין העיקרי עוסקים רק בהפקדות ומשיכות, וכן מבטיחים שעסקאות מחוץ לשרשרת עומדות בכללים. שכבה שניה בלוקצ'יין, כמו Lightning Network של ביטקוין, היא דוגמה אחת. אז מה ההבדל בין שכבת בלוקצ'יין אחת לשכבה? השכבה הראשונית של מערכת אקולוגית מבוזרת היא הבלוקצ'יין. שכבה שניה היא אינטגרציה של צד שלישי שפועלת במקביל לשכבה אחת כדי להגדיל את מספר הצמתים ומכאן את תפוקת המערכת. כרגע, טכנולוגיות רבות של בלוקצ'יין בשכבה שתיים נפרסות.


שכבה שני פתרונות קנה מידה

פרוטוקולי שכבה שניים צברו משיכה רבה בשנים האחרונות, והם מוכיחים שהם הדרך היעילה ביותר לפתור בעיות מדרגיות ברשתות PoW במיוחד. הסעיפים שלהלן דנים בכמה אסטרטגיות קנה מידה של שכבה שתיים. בלוקצ'יין מקונן אחד על השני, פועלת שכבה מוערמת של שני בלוקצ'יין. בקצרה, שכבה אחת מגדירה את הפרמטרים, בעוד שכבה שניה מבצעת את הפעולות. עשויות להיות רמות בלוקצ'יין רבות בשרשרת ראשית אחת. ראה בזה מודל עסקי סטנדרטי. במקום להאציל את כל העבודה לאדם אחד, המנהל הקצה אותה לכפופים, ולאחר מכן דיווחו להנהלה לאחר שהשלים אותם.


כתוצאה מכך, המאמץ של ההנהלה פוחת, בעוד המדרגיות משופרת. לדוגמה, OMG Plasma Project פועל כבלוקצ'יין ברמה 2 עבור פרוטוקול רמה 1 של Ethereum, מה שהופך את העסקאות לזולות ומהירות יותר. ערוצי ממשל ערוץ ממלכתי מגדיל את קיבולת העסקאות והמהירות הכוללת בכך שהוא מאפשר תקשורת דו-כיוונית בין בלוקצ'יין לערוצים עסקיים מחוץ לשרשרת באמצעות מגוון שיטות. הכורה לא צריך להיות מעורב באופן מיידי כדי לאמת עסקה דרך ערוץ המדינה. במקום זאת, זהו משאב צמוד לרשת עם שיטת ריבוי חתימות או חוזה חכם כדי להגן עליו. כאשר הושלמה עסקה או אצווה של עסקאות בערוץ המדינה, ה"מצב" הסופי של "הערוץ" וכל המעברים הגלומים בו משודרים לבלוקצ'יין הבסיסי.


Bitcoin Lightning ו-Raiden Network של Ethereum הם שני מקרים של ערוצי מדינה. ערוצים ממלכתיים מציעים ביזור מסוים בתמורה להרחבה מוגברת בטרילמה. שרשרת צד היא סוג של שרשרת עסקאות הפועלת במקביל לבלוקצ'יין ומשמשת לעסקאות בקנה מידה גדול. אסימון עזר משמש בדרך כלל כחלק ממנגנון העברת הנתונים בין שרשראות צד וראשיות, ולשרשרת צד יש טכניקת קונצנזוס משלהם שעשויה להשתנות עבור מהירות ומדרגיות. התפקיד העיקרי של הרשת הראשית הוא להציע ביטחון כללי ויישוב סכסוכים. שרשראות צד נבדלות מערוצי המדינה במספר דרכים.


מלכתחילה, עסקאות sidechain אינן פרטיות בין המשתתפים; במקום זאת, הם נרשמים בספר החשבונות ומתפרסמים ברבים. יתר על כן, לפרצות אבטחה של רשתות הצד אין השפעה על הרשת המרכזית או רשתות צד אחרות. בניית sidechain מהיסוד לוקחת הרבה זמן ומאמץ רב. Rollups Rollups הם שיטות קנה מידה של בלוקצ'יין בשכבה שתיים המבצעות עסקאות מחוץ לרשת שכבה אחת לפני העלאת נתוני העסקאות ל-Blockchain של שכבת שני. מכיוון שהנתונים נמצאים בשכבת הבסיס, שכבה אחת יכולה לשמור על רולאפ בטוח. רול-אפים מועילים למשתמשים על ידי הגדלת תפוקת העסקאות, המאפשרות השתתפות פתוחה יותר והורדת עלויות הגז.


שכבה שלוש 

שכבה שלוש, או L3, הוא השם שניתן לשכבת היישום. פרויקטי L3 משמשים כממשק משתמש תוך הסתרת האלמנטים הטכניים של ערוץ התקשורת. כפי שהוזכר במבנה השכבתי של ארכיטקטורת הבלוקצ'יין, אפליקציות L3 הן מה שנותנות לבלוקצ'יין את ישימותן בעולם האמיתי.


האם הם יכולים לפתור את טרילמת הבלוקצ'יין?

הבעיות באחסון נתונים מבוזר שהובילו להתפתחות הבלוקצ'יין הועברו לבלוקצ'יין. המונח "טרילמה בלוקצ'יין" הוקם כדי לצבור את המכשולים הללו והנושאים הנלווים על מנת להבין אותם טוב יותר. למרות העובדה שהמונח "טרילמה" שרד, טרילמת הבלוקצ'יין היא רק השערה. בהתבסס על ראיות ראשוניות, נראה שהרעיון הזה נכון, אם כי טרם הוכח או נדחה. למרות שפתרונות שכבה אחת ושכבה שתיים זכו להצלחה מסוימת, יש צורך במחקר נוסף.


אחרון חביב

מדרגיות היא אחת הסיבות לכך שקבלת קריפטו מיינסטרים אינה ניתנת להשגה כיום בתעשיית הבלוקצ'יין. הדחף להרחיב את פרוטוקולי הבלוקצ'יין יגדל ככל שהביקוש למטבעות קריפטוגרפיים יתפתח. מכיוון שלכל רמה של הבלוקצ'יין יש קבוצה משלה של אילוצים, התשובה האולטימטיבית תהיה ליצור מערכת שתוכל להתגבר על טרילמת המדרגיות. מכיוון שהיא משמשת כבסיס למערכות מבוזרות, שכבה אחת היא קריטית.


פרוטוקולי שכבה שניים פותרים את קשיי המדרגיות של הבלוקצ'יין הבסיסי. למרבה הצער, רוב פרוטוקולי שכבה שלוש (DApps) פועלים כיום רק על שכבה אחת, תוך התעלמות משכבה שתיים. זה מובן אם המערכות האלה לא פועלות כמו שהיינו רוצים. אפליקציות שכבה שלוש הן קריטיות מכיוון שהן מסייעות בפיתוח מקרי שימוש בבלוקצ'יין בעולם האמיתי. בניגוד לרשתות מסורתיות, הן לא יתפסו כמעט ערך כמו הבלוקצ'יין הליבה שלה.


האם אתה אוהב את החדשות שלנו? תן לנו דירוג 5 כוכבים וסקור ב-Google כדי להראות את תמיכתך באתר.


מאמר של עמית קיסר:


כדאי גם לבדוק את המאמרים הבאים :

  1. מהו בעצם Shiba Inu ואיך הוא מתפקד?
  2. הסינים שופכים כסף לתוך המטא-ברס.
  3. לפי דיווח, JP Morgan תפתח מערכת בלוקצ'יין לתשלומים עבור סימנס.
  4. איך לקנות Ethereum?
  5. ספרים שאתם חייבים לקרוא על מציאות מדומה
  6. ספרי המציאות הרבודה החדשים הטובים ביותר לקריאה בשנת 2021
  7. 4.7 מיליארד דולר - שוק משחקי המציאות הרבודה העולמית
  8. מה זה Decentraland? (MANA)
  9. מותגי צרכנים ממציאים מחדש את השיווק במטא-וורס
  10. תאר לעצמך לעשות כסף בחדר השינה
  11. התחזיות הגדולות ביותר של AR ו-VR לשנת 2022
  12. אפל שכרה את מוביל תקשורת ה-AR של Meta לקראת השקת האוזניות ב-2022.  
  13. מי יהיה אחראי על Metaverse?
  14. ממלכת אברהם: המטא-verse היהודי הראשון  
  15. דור Z מתכנן להוציא אלפים על מטבעות קריפטוגרפיים, NFTs ו-metaverse
  16. לפי גולדמן זאקס, המטא-וורס חייב לפעול על בלוקצ'יין  
  17. מה אתה יכול ליצור עם פיסת אדמה קטנה ב- Metaverse
  18. איך לקנות קרקע ב- Metaverse?  




google.com, pub-8111887562940531, DIRECT, f08c47fec0942fa0
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.