2 דקות קריאה
15 Jul
15Jul

מציאות מדומה שהוכחה כמעוררת מצבי מוח רבי עוצמה עבור אינטליגנציה ובריאות, על פי מדען.


מציאות מדומה היא משעשעת. אבל מה אם זה היה יותר מסתם משחק? מה אם מציאות מדומה יכולה לעזור לך להיות חכם יותר?
מדענים יודעים על תופעה מוחית המכונה "קצב התטא" כבר למעלה מ-70 שנה. במילים פשוטות, המוח שלך חושב בפעימות מסונכרנות ולא בתדרים. והתטא הוא הקצב הבולט ביותר של המוח.



כאשר אנו ערים, מקצבי התטא פעילים, וכאשר אנו הולכים, הם הופכים פעילים יותר. הם נעלמים כשאנחנו ישנים, אבל מופיעים שוב כשאנחנו חולמים. מקצבי תטא היו חשובים בקוגניציה, למידה וזיכרון בלמעלה מ-70,000 מחקרים, ואנו רואים אותם משתבשים במחלות כמו מחלת אלצהיימר, ADHD (הפרעת קשב וריכוז), חרדה ואפילפסיה.


תרופות מנסות להגביר את מקצבי התטא על ידי הצמדות עצמן לנוירונים במוח שלנו במשך שנים, בדרגות שונות של הצלחה. בפעם הראשונה, חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, לוס אנג'לס, גילו דרך להגביר את מקצבי התטא בעכברים פשוט על ידי הצבתם בסימולציית מציאות מדומה. 


המחקר שלהם פורסם בכתב העת Nature Neuroscience.



Mayank Mehta, פרופסור ב-UCLA שהוביל את המחקר, מאמין שפריצת דרך זו תאפשר ל-VR לחולל מהפכה בטיפול בהפרעות נפשיות ואף לחדד את הקוגניציה כדי לעזור לאנשים ללמוד מהר יותר.
כמו כן, איך ולמה זה עובד? 


בצחוק, מהטה אומר, "אני מגרד בראש, ברצינות." למעשה, המציאות המדומה כבר משמשת למגוון טיפולים, מ-PTSD (הפרעת דחק פוסט טראומטית) ועד לשיקום פיזי. אנו יודעים שהאוזניות הללו הוכיחו את עצמן כדרך מצוינת ליצור מחדש תחושה ספציפית או לספק גירוי ספציפי בגבולות מיטות בית החולים, למרות היעדר משיכה בשוק המיינסטרים.



Mehta לא טוען שרק בגלל ש-VR מרגיש אמיתי, זה יכול להיות בעל השפעות חיוביות על המוח. הוא טוען שלמשהו ב-VR - או לפחות במערכת ה-VR שבנתה המעבדה שלו עבור העכברים שהוא חוקר - יכול להיות השפעה חשמלית על המוח, מה שעלול להשפיע על הטיפול והלמידה בנפרד, מלבד הדמיות החזותיות האינטנסיביות ש-VR מספק.

מהטה הוא פיזיקאי מיומן שחוקר את המוח כבר כמעט שני עשורים. המחשבה האנושית מופעלת על ידי תנודת האנרגיה העוברת מנוירון לנוירון, בדומה לגלי אור וקול על פני היקום, הם רק תדרים הרמוניים המתנגנים בחלל. הוא האמין שעל ידי שימוש בבסיס המשותף הזה בין פיזיקה למדעי המוח, הוא יכול לפרק את מנגנוני המוח.

הוא התחיל להכניס עכברים למערכות מציאות מדומה וקטנטנות מורכבות במיוחד כדי להבין איך המוח עובד. הוא גילה במהירות שאפילו מערכת ה-VR של המעבדה שלו, שממקמת עכבר על הליכון מיניאטורי מוקף במסכים סוחפים, אינה אמיתית מבחינה מבנית למוח. ב-2013 הוא פרסם את ממצאיו ב-Science, וטען כי ב-VR, עד 60% מהנוירונים בהיפוקמפוס (המטפל בלמידה וזיכרון) נסגרו.

חקירת הקשר בין מציאות וירטואלית למוח הוכחה כמקור מידע עשיר וכלי שימושי להתעמקות ביסודות התפיסה. המעבדה שלו השתמשה במציאות מדומה כדי לחקור כיצד המוח תופס מרחב וזמן לאורך השנים. מהטה הבחין בדפוס מוזר לאורך הדרך. במציאות מדומה, תדרי התטא (הגובה של מחשבות מסוימות, לא פעימותיהן הקצביות) בדרך כלל איטיים יותר מאשר במציאות. הם לא הרבה יותר איטיים - אנחנו מדברים על הבדלים של אלפיות השנייה - אבל הם איטיים יותר.

זה הוביל למחקר האחרון, שבו המעבדה של Mehta גילתה שעכברים ב-VR הגבירו את מקצבי התטא שאין להם בעולם האמיתי, למרות שכל סביבת ה-VR תוכננה לחקות מקרוב את סביבת העולם האמיתי של העכברים. נראה שמציאות מדומה מועילה להכרה האנושית בדרך כלשהי. מה לגבי השאלה המטרידה הזו: איך זה קרה? הוא טוען, "אני מאמין שזה היה כישוף במוח, כאוס." "[המצאנו] כמה רעיונות ייחודיים. אנחנו משקיעים הרבה זמן ומאמץ [כדי להבין את זה]".

למרות ש-60 אחוז מהנוירונים בהיפוקמפוס ב-VR עדיין נסגרים, מהטה מאמין שזה יכול להוביל לפריצת דרך באופן שבו אנו מטפלים בבריאות הנפש ובקוגניציה. למרות שזה אולי נראה מנוגד לאינטואיציה שפחות תאי מוח יגרמו לקצב מהיר יותר ולמחשבה חזקה יותר, האמת היא שאנחנו כבר יודעים שפעילות מוחית מוגזמת עלולה לחסום חשיבה ואף לגרום לבעיות כמו אפילפסיה. "נוירון פעיל יותר הוא לא תמיד טוב יותר", אומר מהטה. "מכיוון שהמוח צורך שליש עד חמישית מהאנרגיה המשמשת את שאר הגוף, הוא שואף להיות יעיל ככל האפשר."

האם יש מחיר להגדלת מקצבי התטא שלך במציאות מדומה? אין, לדברי מהטה, שגם מבטיח לפרסם בשבועות הקרובים מאמר אחרון המאשר שאין חסרונות מדידים.

"עכשיו אנחנו רוצים לקחת את זה לעיר ולראות אם אנחנו יכולים להשתמש בזה כטיפול VR", אומר מהטה, ומציין שמחקר בבני אדם הוא הרבה יותר יקר ממחקר בבעלי חיים ושהוא מחפש מימון ושותפים תאגידיים שיעזרו לו להשלים הפרויקט. הוא גם פתוח לבדיקת מערכות VR של צד שלישי בעתיד, כמו Oculus Rift או HTC Vive.

"למרבה המזל, פיתחנו VR בצורה כזו שנוכל להשתמש בו ישירות עבור בני אדם", אומר מהטה. "כתוצאה מכך, אנחנו מתכוננים".


עמית קיסר, מומחה למציאות מדומה, מוגברת ואינטליגנציה מלאכותית 2021 כתב את המאמר.

לקוחות פרטיים יכולים לרכוש מוצרי מציאות מדומה ורבודה באתרים המוכרים והגדולים בעולם:

www.amazon.com

www.eBay.com

www.aliexpress.com




האם אתה אוהב את החדשות שלנו? תן לנו דירוג 5 כוכבים וסקור ב-Google כדי להראות את תמיכתך באתר.


מאמר של עמית קיסר:



כדאי גם לבדוק את המאמרים הבאים :

  1. מדריך רכישת VR ואוזניות VR הטובות ביותר לשנת 2022
  2. הזדמנות מטא-שוק: המטא-וורס עשוי להיות שווה בקרוב טריליון דולר
  3. פייסבוק רוצה לבנות מטא-ורס. מיקרוסופט יוצרת משהו שאפתני אפילו יותר.
  4. איך להצליח בעולם המציאות המדומה של המחר?
  5. ספרים שאתם חייבים לקרוא על מציאות מדומה
  6. ספרי המציאות הרבודה החדשים הטובים ביותר לקריאה בשנת 2021
  7. 4.7 מיליארד דולר - שוק משחקי המציאות הרבודה העולמית
  8. מהפכת המשקפיים החכמים עומדת להתממש
  9. מותגי צרכנים ממציאים מחדש את השיווק במטא-וורס
  10. תאר לעצמך לעשות כסף בחדר השינה
  11. התחזיות הגדולות ביותר של AR ו-VR לשנת 2022
  12. אפל שכרה את מוביל תקשורת ה-AR של Meta לקראת השקת האוזניות ב-2022.  
  13. מי יהיה אחראי על Metaverse?
  14. ממלכת אברהם: המטא-verse היהודי הראשון  
  15. דור Z מתכנן להוציא אלפים על מטבעות קריפטוגרפיים, NFTs ו-metaverse
  16. לפי גולדמן זאקס, המטא-וורס חייב לפעול על בלוקצ'יין  
  17. מה אתה יכול ליצור עם פיסת אדמה קטנה ב- Metaverse
  18. איך לקנות קרקע ב- Metaverse?  



google.com, pub-8111887562940531, DIRECT, f08c47fec0942fa0
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.