2 דקות קריאה
04 Mar
04Mar

מהי מציאות רבודה?

מציאות רבודה (AR) היא גרסה מוגברת טכנולוגית של העולם האמיתי שנוצרת באמצעות שימוש באלמנטים חזותיים דיגיטליים, מוזיקה או גירוי חושי אחר. זוהי מגמה מתפתחת בקרב עסקים העוסקים במחשוב נייד ואפליקציות מסחריות.


אחת המטרות המרכזיות של מציאות רבודה, בתוך הרחבת איסוף וניתוח נתונים, היא להדגיש אלמנטים מסוימים של הסביבה הפיזית, להעלות את ההבנה של תכונות אלה, ולייצר תובנה הגיונית ונגישה שניתן להשתמש בה ביישומים בעולם האמיתי. נתונים גדולים עשויים לסייע לארגונים לקבל החלטות טובות יותר ולרכוש תובנות לגבי הרגלי הרכישה של הצרכנים, בין היתר. 



טייק אווי מפתח

  • מציאות רבודה (AR) כוללת שכבת-על של מידע חזותי, שמיעתי או אחר על העולם על מנת לשפר את החוויה של האדם.
  • קמעונאים וחברות אחרות יכולות להשתמש במציאות מוגברת כדי לקדם מוצרים או שירותים, להשיק קמפיינים שיווקיים חדשים ולאסוף נתוני משתמשים ייחודיים.
  • בניגוד למציאות מדומה, שיוצרת סביבת סייבר משלה, מציאות רבודה מוסיפה לעולם הקיים כפי שהוא.


הבנת מציאות רבודה

מציאות רבודה מתפתחת והופכת לשימוש נרחב יותר ויותר במגוון יישומים. משווקים וחברות טכנולוגיה נאבקו להילחם ברושם שמציאות רבודה היא לא יותר מאשר כלי שיווקי מאז הקמתה. לעומת זאת, נראה שצרכנים קוטפים יתרונות קונקרטיים מתכונה זו ומצפים לכך כחלק מתהליך הקנייה שלהם. כמה מאמצים מוקדמים במגזר הקמעונאי, למשל, פיתחו טכנולוגיות לשיפור חווית הקנייה ללקוחות. חנויות יכולות לאפשר ללקוחות לראות איך מוצרים שונים ייראו בהקשרים שונים על ידי הכנסת מציאות רבודה לאפליקציות קטלוג. בקניית רהיטים הלקוחות מכוונים את המצלמה לכיוון החדר הרצוי, והמוצר מופיע בקדמת הבמה.


מלבד זאת, היתרונות של מציאות רבודה יכולים להגיע לתעשיית הבריאות, שם היא יכולה למלא תפקיד הרבה יותר גדול. אפשרות אחת היא להשתמש באפליקציות המאפשרות למשתמשים לבחון תמונות תלת מימד מפורטות ביותר של מערכות גוף שונות על ידי ריחוף המכשיר הנייד שלהם מעל תמונת היעד. עבור רופאים, מציאות רבודה, למשל, יכולה להיות כלי למידה שימושי לאורך הקריירה שלהם. טכנולוגיות לבישות, על פי כמה מומחים, עשויות להיות מחליף משחק למציאות רבודה. משקפיים חכמות, למשל, עשויות לאפשר קישור מלא יותר בין התחום בפועל לדומיין הווירטואלי אם הם משתפרים מספיק כדי להפוך לכל מקום, בעוד שסמארטפונים וטאבלטים מציגים רק חלק קטן מהנוף של המשתמש.


מציאות רבודה לעומת מציאות מדומה

כדי לשפר את החוויה, מציאות רבודה משתמשת בסביבה הנוכחית בעולם האמיתי ומכסה מידע וירטואלי על גביה. מציאות מדומה , לעומת זאת, מטביעה את המשתמשים, ומאפשרת להם "לאכלס" סביבה חדשה לחלוטין, כלומר כזו שפותחה ומעובדת על ידי מחשבים. משתמשים עשויים להיות שקועים בסצנה מונפשת או בתמונת מצב של אתר בעולם האמיתי ששולב בתוכנית מציאות מדומה. משתמשים יכולים להסתכל למעלה, למטה או כל כיוון אחר באמצעות צופה מציאות מדומה, כאילו הם באמת היו שם.


מאמר של עמית קיסר:



כדאי גם לבדוק את המאמרים הבאים :

  1. מדריך רכישת VR ואוזניות VR הטובות ביותר לשנת 2022
  2. הזדמנות מטא-שוק: המטא-וורס עשוי להיות שווה בקרוב טריליון דולר
  3. פייסבוק רוצה לבנות מטא-ורס. מיקרוסופט יוצרת משהו שאפתני אפילו יותר.
  4. איך להצליח בעולם המציאות המדומה של המחר?
  5. ספרים שאתם חייבים לקרוא על מציאות מדומה
  6. ספרי המציאות הרבודה החדשים הטובים ביותר לקריאה בשנת 2021
  7. 4.7 מיליארד דולר - שוק משחקי המציאות הרבודה העולמית
  8. מהפכת המשקפיים החכמים עומדת להתממש
  9. מותגי צרכנים ממציאים מחדש את השיווק במטא-וורס
  10. תאר לעצמך לעשות כסף בחדר השינה
  11. התחזיות הגדולות ביותר של AR ו-VR לשנת 2022
  12. אפל שכרה את מוביל תקשורת ה-AR של Meta לקראת השקת האוזניות ב-2022.  
  13. מי יהיה אחראי על Metaverse?
  14. ממלכת אברהם: המטא-verse היהודי הראשון  
  15. דור Z מתכנן להוציא אלפים על מטבעות קריפטוגרפיים, NFTs ו-metaverse
  16. לפי גולדמן זאקס, המטא-וורס חייב לפעול על בלוקצ'יין  
  17. מה אתה יכול ליצור עם פיסת אדמה קטנה ב- Metaverse
  18. איך לקנות קרקע ב- Metaverse?  



google.com, pub-8111887562940531, DIRECT, f08c47fec0942fa0
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.