2 דקות קריאה
פייסבוק מתגברת על האתגר הראשון בממשק בין המוח למכונה.

פייסבוק פרסמה עדכון על עבודתה בתחום פיתוח ממשק מוח-מחשב (BCI) בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו (UCSF).




ה-BSI יתרגם גלי מוח לפקודות שהתקנים מחוברים יוכלו להבין. ניתן יהיה להשתמש בו ללא פקודות קוליות או מגע כדי לשלוט בהתקנים דיגיטליים כגון ציוד מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR) ואחרים. עדכון זה מגיע לאחר שפייסבוק הכריזה על תוכניותיה ב-2017. מאז עברו שנתיים, ופייסבוק הדגימה עד כמה הצליחה לבנות את המכשיר לקריאת מחשבות.הפוסט מציין שהם עדיין במכשול הראשון: החוקרים הבחינו שגלי מוח אכן ניתנים לפענוח. כפי שמוצג במאמר שפורסם בכתב העת Nature Communications, מדעני UCSF הצליחו לנחש מה המילים שהמשתתפים אומרים על ידי ניטור נתונים שהגיעו מאלקטרודות שהושתלו על פני השטח של מוחם. במצבים אינטראקטיביים ושיחתיים, ממצאים אלה, מוסיפים החוקרים, "מדגימים פענוח בזמן אמת של דיבור, דבר שיש לו השלכות חשובות עבור מטופלים שאינם יכולים לתקשר."


עזרה לאנשים משותקים אין יישום בשוק הצרכני למחקר זה; מדובר במתן יכולת לאנשים משותקים להתחבר טוב יותר עם העולם סביבם. החוקרים עדיין בשלב מוקדם, ויש הרבה מקום לשיפור. לדוגמה, אחוזי ההצלחה בפענוח היו 61 אחוזים, והאוצר המילים שנבדק היה מוגבל מאוד. על מנת שהמערכת תהיה שימושית עבור השוק הרחב, יש צורך באחוז שגיאות מקסימלי של 17 אחוזים, וקצב פענוח בזמן אמת של כ-100 מילים בדקה. פייסבוק דורשת אוצר מילים של 1,000 מילים למכשיר וללא צורך בניתוח מוח.ה-BSI שפייסבוק שואפת אליו לא

 יצטרך להיות מחובר ישירות למוח שלך. במקום זאת, בצורה בטוחה ולא פולשנית, ניתן יהיה לקבל את הנתונים הנדרשים על ידי שימוש בסיבים אופטיים או בלייזרים לזיהוי רווית חמצן במוח מבחוץ. המכשיר יתפקד בדיוק כמו חיישן הדופק, הקליפס שהיית מחבר כנראה לאצבע שלך במשרד הרופא. מדענים אומרים שזה עשוי לקחת 10 שנים או פחות עד שהחזון שלהם יתגשם בעזרת תמיכת פייסבוק וצוות משלהם שעובד על זה.המטרה כאן אינה לבנות מחשב שיבטל את התקשורת המילולית; מונחים שמסמלים פקודות כמו "בית", "בחר", "מחק" צריכים להיות מפוענחים באופן יעיל, מה שיאיץ את הדרך שבה משתמשים מתקשרים עם מערכות VR ו-AR מודרניות.



כשמדברים על AR, פייסבוק רואה במשקפי AR את המועמד האידיאלי ליישום BSI: "ההבטחה של AR טמונה ביכולתה לחבר בין אנשים לבין העולם סביבם וביניהם בצורה חלקה." נוכל לשמור על קשר עין ולהשיג מידע חשוב ורקע מבלי להסתכל על מסך טלפון או להוציא מחשב נייד מבלי לפספס כלום.

האם היית רוצה שפייסבוק "תפתח לך את המוח"? עסקי הרשת החברתית כבר מודעים להרגלי ההוצאות שלך, לבעיות שמעניינות אותך, להתבטאויות שלך, להודעות שלך, ועכשיו היא יכולה להשיג גישה למחשבות הפנימיות ביותר שלך. הנתונים שהיא תוכל לאסוף יהיו בהתחלה ברמה ראשונית, אבל גם זה יתפתח. בהתחשב בפייסבוק, הוגן לחלוטין לחשוב שהיא תשתמש ותנצל את הנתונים במוחך בתמורה לתועלת.


עבור אלו שבאמת זקוקים לזה, ממשק מוח-מחשב כטכנולוגיה נראה פורץ דרך ובעל תועלת גבוהה. אבל לפני שהמכשירים יגיעו לשוק, יש לקבוע כללים נוספים לשימוש ברמה הצרכנית. המוח האנושי הוא אחד מהמקומות הקדושים האחרונים של מחשבה חופשית, וזה באמת רעיון מפחיד להניח שהוא ינוצל למען נוחות, דבר שיכול להוביל בקלות לדיסטופיה אורווליאנית.אני אופטימי לגבי הטכנולוגיה, ואין לי ספק שאם פייסבוק תיכשל, אחרים כמו Neuralink של אילון מאסק עשויים "להצליח". 

עם זאת, אני גם מאוד מודאג, כי אין הבטחות שהטכנולוגיה הזו לא תנוצל, אם לא על ידי תאגידים, אז על ידי סוכנויות ממשלתיות שמחפשות מידע ודרכים נוספות לשלוט בנושאים שלהם.מה שאתה צריך לדעת על ממשקים וירטואליים ומוגברים למוח מחשביםאני סקרן כבר זמן רב לגבי ממשקי מוח-מחשב: אני חושב שהם העתיד של אינטראקציות עם מחשבים אנושיים והייתי רוצה לשחק איתם, במיוחד בשילוב עם הטכנולוגיות שאני הכי אוהב: מציאות מדומה ומציאות מוגברת. התצוגה האחרונה של Neurable ב-SIGGRAPH 2017 הגבירה את סקרנותי בנושא ולכן החלטתי לתעד הרבה בנושא כדי לכתוב מאמר יוצא דופן על זה.




האמת שהרגשתי קצת מדוכא תוך כדי ההקלטה, כי הבנתי שטים אורבן מ-"Wait But Why" כבר כתב מאמר מדהים של 38,000 מילים בנושא, ואין סיכוי שאוכל להתעלות על האפיות הזו. אבל זה בסדר: כמו שאומרים הסינים, x

.אז, אני מאוד ממליץ לך לקרוא את המאמר הזה (למעשה, זה ייקח לך שעות, אבל זה ייתן לך מבוא מלא ל-BCI מכל הזוויות: איך המוח עובד, איזה סוגי BCI יש לנו, איזה סוגי BCI יהיו לנו בעתיד, וכו'...). ואני הולך לכתוב את שלי עכשיו: אני אוכל לכתוב מאמר טוב על הנושא, שמדגיש את השימושים בטכנולוגיות XR

.אז, מה זה BCI? BCI הוא ראשי תיבות של Brain-Computer Interface; Brain Machine Interface הוא שם נרדף ל-BMI. המשמעות היא בדיוק אותה דבר: ממשק שבדומה למחשב, מאפשר למוח האנושי לתקשר עם מכשיר חיצוני.

תאר לעצמך שהמוח שלך יכול להיקרא על ידי מחשב, כך שאם תחשוב על "לפתוח את Microsoft Word", המחשב באמת יפתח את Word מבלי שתצטרך אפילו לגעת במקלדת או בעכבר. זה היה יכול להיות ממש מגניב. עבור ממשק מוח-מכונה, זה עשוי לקרות: אם יש לך מערכת בתוך המוח שקוראת את מה שאתה חושב ומתקשרת את זה למחשב שלך, אתה יכול להתחבר עם המחשבות שלך בלבד למחשב שלך ולהשתמש בידיים שלך רק כדי לשבור את המקלדת כשה-Word נתקע ומאבד את 4 השעות האחרונות של העבודה שלך.

במחשב, זה לא חל רק על מחשבים, אלא על כל מערכת, כמו סמארטפונים (תוכל לדבר עם סירי במחשבות שלך), מכוניות (תוכל להניע את המנוע רק על ידי מחשבה על זה),. זה טכנולוגיה די מגניבה ויש הרבה חברות שמנסות להפוך את הקסם הזה למציאות.תוכל לחשוב על המטריקס אם אתה רוצה דוגמה מסרט פופולרי: התקע בראש שלך הוא BCI שאתה יכול להשתמש בו כדי לגשת לעולם הווירטואלי של המטריקס. למה זה חשוב ל-AR ול-VR? מכיוון שעלינו למצות את הפוטנציאל המלא של המוח שלנו על מנת לנצל את הפוטנציאל המלא של XR.




בואו נחשוב על מציאות מדומה: אנחנו מסוגלים לסמלץ בצורה מכובדת רק 2-3 חושים כרגע: ראייה, שמיעה, ומגע. ואני אומר בצורה מכובדת, כי אנחנו רחוקים מהדמיה מושלמת: היחידה המסחרית בעלת הרזולוציה הגבוהה ביותר, ה-Pimax 8K, רחוקה מהשגת יעילות הראייה האנושית (קרוב ל-16K לכל עין). שני החושים הנותרים, ריח וטעם, הם רק שדות לבדיקה, כפי שכבר כתבתי במאמרים הייעודיים שלי, אך אנחנו ממש בשלב ראשוני. 

גם קשה לשחזר הרבה תחושות אחרות: אין לנו דרך להעביר חום או כאב למשתמש ה-VR, לדוגמה. בנוסף, VR סובלת מבעיית מחלת תנועה וממציאת צורת תנועה מתאימה.כמו ב-Sword Art Online, רבים חולמים להיכנס לעולם של טבילה מוחלטת, אך זה לא סביר בטכנולוגיה הנוכחית. ואפילו בעתיד, שחזור טבילה מוחלטת רק באמצעות חיישנים ומפעילים על גופנו עלול להיות בעייתי:

 נצטרך חליפת הפטיקה שתכסה את כל גופנו, אבל לבישתה לא נוחה. נצטרך שיהיו לנו חיישנים באף ובפה כדי לחוש ריח וטעם. נצטרך ללבוש חיישנים בכל חלק בגוף שלנו כדי לקבל חוויית VR מלאה... זה בלתי מעשי.הפתרון המושלם להשגת טבילה מוחלטת יהיה לחבר ישירות למוח: במקום לעורר את כל חלקי הגוף ליצירת כל התחושות, לעורר רק אחד, המוח שלנו, יהיה יותר יעיל.

 לדוגמה, אם אנחנו במשחק בתוך מדבר הסהרה, נוכל להגיד למוח להרגיש חום וכך נרגיש את כל הגוף שלנו מרגיש חום ומזיע כאילו אנחנו באמת שם. נוכל לקבל טבילה מוחלטת במציאות המדומה אם נעשה זאת, כמו במטריקס... קצת מפחיד, אבל גם החלום של כל החובבים (מלבד החלק של "המכונות שמשתלטות על העולם" בסיפור).בטווח הקצר, להיות קצת פחות חזוניים ויותר ריאליסטיים, קריאת המוח תהיה חשובה מאוד ביישומים פסיכולוגיים של VR: ה-BCI יוכל לחוש את רמות הלחץ של המשתמש ולהתאים את החוויה בהתאם תוך כדי טיפול בפוביה ספציפית בתוך VR. קבלת BCI תפתור אחת מהבעיות הגדולות של ממשקי VR: קלט. הזנת מילים על ידי הנחה שיבוצע מהלך גדול קדימה עבור חוויית המשתמש XR

. וכמובן, כשיראה אובייקט ספציפי, ישנם תרחישי שיווק לאתר את מעורבות המשתמש.למה AR ו-VR כל כך חשובים? כיוון שעלינו למצות את הפוטנציאל המלא של המוח שלנו על מנת לנצל את הפוטנציאל המלא של XR.בואו נחשוב על מציאות מדומה: אנחנו מסוגלים לשחזר בצורה מכובדת רק 2-3 חושים כרגע: ראייה, שמיעה, ומגע. ואני אומר בצורה מכובדת, כי אנחנו רחוקים מהדמיה אידיאלית: המערכת המסחרית עם הרזולוציה הגבוהה ביותר האפשרית, ה-Pimax 8K, רחוקה מהשגת תפוקת הראייה האנושית (קרוב ל-16K לכל עין). שני החושים הנותרים, ריח וטעם, כפי שדיברתי במאמרים ייעודיים שלי, 

הם רק תחומי ניסויים, אבל באמת אנחנו בשלב מוקדם. גם קשה לשחזר הרבה תחושות אחרות: אין לנו דרך להעביר חום או כאב למשתמש VR לדוגמה. בנוסף, VR סובלת ממחלת תנועה ומציאת צורת תנועה יעילה.סימולציה של טעם במציאות מדומה ליקוק דיגיטלי: זה המכשיר הטוב ביותר כרגע לדמות טעם ב-VR. זה נראה לי די גס (תמונה מאת Nimesha Ranasinghe) רבים חולמים להצטרף לעולם הטבילה המלאה כמו ב-Sword Art Online, אבל זה לא סביר בטכנולוגיה הנוכחית. ואפילו בעתיד, קשה ליצור טבילה מלאה באמצעות חיישנים ומפעילים בלבד על גופנו: נצטרך חליפת הפטיקה לשמור על תחושת מגע על כל גופנו, אבל זה קשה ללבוש. כדי לנסות לחוות ריח וטעם, נצטרך ציוד בפה ובאף שלנו. נצטרך ללבוש חיישנים בכל חלק בגוף שלנו כדי לקבל חוויית VR מלאה... זה לא מעשי.



הפתרון המושלם להשגת טבילה מוחלטת יהיה להתממשק ישירות עם המוח: במקום לעורר את כל חלקי הגוף כדי לייצר את כל התחושות, עִירוּר של חלק אחד, המוח שלנו, יהיה יעיל יותר. למשל, אם אנחנו במשחק בתוך מדבר סהרה, נוכל לומר למוח להרגיש חום וכך נרגיש את כל הגוף שלנו מתחמם ומזיע כאילו באמת היינו שם. אם נעשה זאת, נוכל להגיע לטבילה מוחלטת במציאות מדומה, כמו במטריקס... קצת מפחיד, אבל גם החלום של כל החובבים (מלבד החלק של "המכונות משתלטות על העולם" בסיפור).בטווח הקצר, להיות קצת פחות חזוני ויותר מציאותי, קריאת המוח תהיה חשובה מאוד ביישומים פסיכולוגיים במציאות מדומה: ה-BCI יוכל לזהות את רמות הלחץ של המשתמש ולהתאים את החוויה בהתאם תוך טיפול בפוביה מסוימת בתוך המציאות המדומה. קבלת BCI תפתור אחת הבעיות הגדולות ביותר של ממשקי מציאות מדומה: הקלט. 

הקלדה על מקלדת וירטואלית היא פשוט חוויה גרועה... הכנסה של מילים רק בהנחה שזו תהיה קפיצת מדרגה משמעותית עבור חוויית המשתמש ב-XR. וכמובן, כשמשתמש רואה אובייקט מסוים, ישנן סיטואציות שיווקיות לזיהוי המעורבות של המשתמש.למה מציאות רבודה ומציאות מדומה כל כך חשובות? כפי שעלינו לנצל את מלוא הפוטנציאל של XR, עלינו לנצל את מלוא הפוטנציאל של המוח שלנו.


בואו נחשוב על מציאות מדומה: אנחנו מסוגלים לשחזר בצורה סבירה רק שניים או שלושה חושים כרגע: ראייה, שמיעה ומגע. ואני אומר "בצורה סבירה", כי אנחנו רחוקים מאוד מהדמיה אידיאלית: מערכת המציאות המדומה המסחרית עם הרזולוציה הגבוהה ביותר, ה-Pimax 8K, רחוקה מלהשיג את יכולת הראייה האנושית (כ-16K לכל עין). שני החושים האחרים, ריח וטעם, כפי שדיברתי במאמרים ייחודיים שלי, הם רק אזורים לניסויים, אבל אנחנו באמת בשלב מוקדם מאוד. כמו כן, קשה לשחזר הרבה תחושות אחרות: אין לנו דרך להעביר חום או כאב למשתמש במציאות מדומה. 

בנוסף, מציאות מדומה סובלת ממחלת תנועה ומקושי למצוא צורת תנועה אפקטיבית.הדמיה של טעם במציאות מדומה המכשיר Digital Taste Lollipop. זהו המכשיר הטוב ביותר כיום לדמות טעם במציאות מדומה. זה נראה לי די גס (תמונה מאת Nimesha Ranasinghe). רבים חולמים להצטרף לעולם המלא של צלילה כמו ב-Sword Art Online, אבל זה לא סביר עם הטכנולוגיה הנוכחית. אפילו בעתיד, יהיה קשה ליצור טבילה מלאה רק באמצעות חיישנים ואקטואטורים על הגוף שלנו: נזדקק לחליפת מגע שתכסה את כל הגוף שלנו, אבל יהיה קשה ללבוש אותה. כדי לחוות ריח וטעם, נזדקק לציוד בתוך הפה והאף שלנו. נצטרך ללבוש חיישנים בכל חלקי הגוף כדי לחוות מציאות מדומה מלאה... וזה לא מעשי.




הפתרון הטוב ביותר יהיה להתחבר ישירות למוח: במקום לעורר את כל חלקי הגוף כדי לייצר תחושות, ניתן לעורר רק חלק אחד, המוח שלנו, בצורה יעילה יותר. לדוגמה, כשאנחנו במשחק במדבר סהרה, נוכל לומר למוח להרגיש חום, וכך נרגיש את כל הגוף מתחמם ומזיע כאילו באמת היינו שם. אם נצליח, נוכל לטבול את עצמנו במציאות מדומה במלואה, כמו במטריקס... קצת מפחיד, אבל גם חלום של כל החובבים (מלבד הסיפור של "המכונות משתלטות על העולם").

להיות קצת פחות חזוני ויותר מעשי בטווח הקצר, קריאת המוח תהיה חשובה מאוד ביישומים פסיכולוגיים במציאות מדומה: ה-BCI יוכל לזהות את רמות הלחץ של המשתמש ולהתאים את החוויה תוך כדי טיפול בפוביה מסוימת בתוך המציאות המדומה. BCI יפתור אחת מהבעיות המרכזיות של ממשקי מציאות מדומה: הקלט. הזנת מילים רק בהנחה שזו תהיה קפיצת מדרגה משמעותית עבור חוויית המשתמש ב-XR היא באמת בעייתית. ואז, כמובן, ישנן הסיטואציות השיווקיות לזיהוי המחויבות של המשתמש כשהוא או היא רואים מוצר.לוח מקשים וירטואלי ב-V Dashboard לוח המקשים באפליקציית V Dashboard

 .קשה מאוד להקליד עם שלטי ה-VR. ל-AR יש שיקולים דומים. אבל ישנו צעד נוסף: אם נלבש AR כל היום בעתיד, קבלת ממשק שימנע מאיתנו להזיז את היד כל הזמן באוויר כדי להקיש באוויר (כמו ב-HoloLens) תהפוך את חוויית ה-AR לנוחה יותר. בנוסף, ייתכן שיהיה ניתוח של AI שינתח את מה שאנחנו רואים דרך המשקפיים שלנו, ו-AI זה עשוי להיות מחובר למוח ולנתח באופן מתמיד את מה שאנחנו חושבים ולהשתמש בנתונים אלו כדי לספק לנו הצעות קונטקסטואליות (למשל, אני רעב + חנות מאפייה שמכינה קרואסונים נהדרים נמצאת לידי). זה עשוי לאפשר מידה רבה של מציאות מוגברת.


הגברת ממשק המציאות המדומה של המוח אם יש לי עכשיו ממשק מוח-מכונה שמחובר אליי, אני ארצה לאכול את ארוחת הבוקר הזו עם הקרואסון!אם נוכל ליצור קשר ברור עם המוח, נוכל לעשות דברים מדהימים עם טכנולוגיית XR... אז למה אנחנו לא עושים זאת?

 ישנן סיבות רבות לכך... אחת מהן היא שעלינו להכיר את המוח שלנו טוב יותר.עד כמה אנחנו מודעים למוח שלנו

? Wait But Why נותן לנו הסבר מעמיק על כמה אנחנו יודעים על המוח שלנו:ייצוג מדויק של המידע במוח שלנו (תמונה מ-Wait But Why) המוח שלנו הוא אחד האיברים המורכבים ביותר בגופנו, ואנחנו יודעים עליו הכי פחות. ציטוט מהפוסט של טים: ג'ף ליכטמן, פרופסור נוסף, הוא הרבה יותר קשוח. הוא מתחיל את השיעורים שלו בשאלה לתלמידיו: "אם כל מה שצריך לדעת על המוח נמצא במרחק של מייל, כמה רחוק הגענו?

" הוא אומר שהתלמידים נותנים תשובות כמו 3/4 מייל, 5/5 מייל, 1/5 מייל וכו'—אבל הוא מאמין שהתשובה הנכונה היא "בערך 3 אינצ'ים."

יש לכך הסברים שונים. אחד המעניינים ביותר הוא שאנו משתמשים במוח עצמו כדי לחקור את המוח.



הנוירולוג מורן צרף, פרופסור שלישי, אמר לי ביטוי ישן במדעי המוח שמסביר מדוע הניסיון לשלוט במוח הוא סוג של פרדוקס: "אם המוח האנושי היה כל כך פשוט שנוכל להבין אותו, היינו כל כך פשוטים שלא היינו יכולים.

"אז אם המוח היה קל להבנה, היינו מבינים אותו בבירור, וכך שאיננו יכולים להבין אותו, זה בעצם אומר שהוא מורכב מידי עבורנו. זה מרתק.איזו חזון יש לנו למבצר הזה שיצרנו, נוכל בעתיד הקרוב להשתמש במכשירי EEG שיאפשרו לנו לתקשר עם אינטראקציות AR/VR רק באמצעות המוח שלנו. 

באמצעות מעקב עיניים, גלי מוח ובינה מלאכותית, נוכל לבחור ולהקיש על אובייקטים מבלי להשתמש בידיים; נוכל לשלוח פקודות פשוטות ואולי אפילו להקליד מילים מבלי להתעסק עם שלטים. מפרסמים כמו גוגל ופייסבוק ישתמשו בזיהוי רגשות שלנו כדי להבין את האינטראקציה שלנו עם פרסום (וזה מפחיד), אבל זה יהיה גם מדהים לאינטראקציות חברתיות (לדוגמה, זיהוי אם אדם מרגיש מוטרד יכול לעזור לו לשחק בסביבה החברתית בצורה בטוחה).

יכול להיות שיקרה מעבר מהאסטרטגיה הזו בסופו של דבר, ונצטרך להשתמש בשבבים בתוך המוח שלנו. זה מפחיד, אני יודע, ולכן אנשים עם מוגבלויות יהיו הראשונים להשתמש במכשירים האלה, כי הם ירצו לשחק עם כל מה שאפשר כדי להשתפר שוב. לכן Neuralink ו-Kernel מכוונים בתחילה לאנשים מהסוג הזה ושואפים לעזור לאנשים עם שיתוק מוחי, סרטן מוח או כל בעיה אחרת. כפי שכבר אמרתי, רוב טכנולוגיית ה-BCI הקיימת שמצריכה שתלים בתוך הגוף כיום, משמשת אנשים עם מוגבלויות (למשל, עיוורים או חירשים).

אם נצליח לפתח BCI מושתל ברמה טובה שלא יסכן את המטופל, הטכנולוגיה תהפוך לפופולרית יותר ותפנה לאנשים בריאים. החדשנים ואנשים בעלי ממון יהיו הראשונים לנסות זאת (כפי שזה קורה עם כל חידוש, כמו AR ו-VR בעצמם). לאחר מכן הטכנולוגיה תהפוך לזולה ובטוחה יותר ותהפוך לנפוצה: 

כולם ישתמשו בה באופן טבעי. בהתחלה תהיה התנגדות חברתית, כמו עם כל טכנולוגיה מודרנית, אבל לאחר מכן אנשים לא יוכלו לחיות בלעדיה.למה יהיה השבב הזה שימושי? הרעיון של מאסק ואחרים הוא ליצור שכבה נוספת למוח שלנו שתחבר אותנו ואת הבינה המלאכותית עם אנשים אחרים.המוח שלנו מורכב משלוש שכבות, כאשר הראשונה פועלת ברמה יותר חייתית (אכילה, שינה, קיום יחסי מין וכו'), השנייה מבצעת משימות מורכבות יותר שמאפיינות יונקים, והשלישית כוללת את השכל שעושה אותנו באמת אנושיים (מתמטיקה, חשיבה, אתיקה וכו').

 אנחנו כמובן משתמשים במוח שלנו באופן טבעי, ולא אכפת לנו איזו שכבה עשתה את ההחלטה שאנו מקבלים. לעיתים יש לנו בעיות אהבה שגורמות למאבק בין המוח ללב, ושם אנו מבינים שהם עשויים מרכיבים שונים.ומה עם העתיד הסופי?המוח שלנו פועל מהר יותר מהגוף שלנו: זה כמו מעבד שלומד שהוא איטי מדי לכל שאר רכיבי המחשב. עבור המוח שלנו, הגוף הוא מגבלה, ועם ממשק מוח, הוא יוכל לממש את כל הפוטנציאל שלו, כמו בחלום, כמו ב-VR. למה בכלל אנחנו צריכים גוף?




הממשקים של מכונת מוח במציאות מדומה ב-Futurama ש-Futurama חזה: אולי נוכל לשרוד רק עם הראש שלנו (תמונה מ-Futurama Wikia) המטריקס הוא השלב האחרון של Dive VR מלא. עם כל הגוף שלנו, נוכל להיכנס לסימולציה ולראות אותה כקיום אמיתי, ונוכל לעשות כל מה שנרצה בתוך הסימולציה הזו. 

יהיו לנו אפשרויות אינסופיות, בתנאי שאין חוקים שצריך לציית להם בסימולציה. אז זה עשוי להיות גם יותר מהמטריקס: אנשים הם פשוט אנשים בעולם האמיתי במטריקס... למה אנחנו צריכים את זה? נוכל לעוף, נוכל שיהיו לנו שש רגליים, כל עוד המוח + הבינה המלאכותית יוכלו לחשוב על משהו, זה יוכל לקרות. בסופו של דבר, בלי אוזניות, BCI 

יכול לעשות את המציאות המדומה אפשרית... רק על ידי החדרת תחושות למוח שלנו. המציאות המדומה יכולה להפוך להיות החיים שלנו. או החיים שלנו... כמכונה, נוכל לחיות חיים נפרדים במקביל, מי יודע.הכל תלוי במה שהמוח הסופר הזה יוכל להתמודד איתו. 

ואולי נתחיל לחשוב על חיים באהבה עם אחד את השני, הודות לבינה המלאכותית שתארגן אותנו דרך שלב המוח הרביעי שלנו, כך שנפסיק להרוג אחד את השני, כמו בכל השנים הללו. זהו רעיון שובר מחשבה, אבל זו עשויה להיות האבולוציה הסופית של האנושות. הפרדוקס של פרמי אומר שלא פגשנו עדיין חייזרים כי הם כבר לא צריכים להתקיים בעולם הפיזי: הם התפתחו כל כך שהם חיים כל הזמן במציאות Dive VR מלאה. ייתכן שזה גם יהיה המצב עבורנו.


מאמר על ידי עמית קיסר