2 דקות קריאה
האם המטאוורס הוא העתיד של עולם העבודה?

העבודה מרחוק לא נעלמת.
המגפה שינתה באופן יסודי את אופן העבודה של אנשים, והם לא רוצים לחזור לאיך שהדברים היו בעבר. עם זאת, העבודה מרחוק רחוקה מלהיות מושלמת. עובדים מתגעגעים להתחבר ולחברת את עמיתיהם, הם סובלים מעייפות מפגישות ומתוסכלים מהכלים הטכנולוגיים שלהם. בהקשר הזה, המודל הדומיננטי לעתיד העבודה הוא המודל ההיברידי – הוא שואף למצוא איזון בין היתרונות של עבודה מרחוק לבין עבודה פנים מול פנים.בעוד שהמודל ההיברידי פתר חלק מהבעיות עם עבודה מרחוק, עדיין ישנם אתגרים סביב חיבור ושיתוף פעולה בעבודה. בנוסף, אנשים חוששים שמי שמגיע פחות למשרד לעומת אחרים נתון להטיה פרוקסימית (העדפה למי שנמצא קרוב) והופך לעובד סוג ב'.

זה מצביע על כך שיש צורך בשינוי דרסטי של הקהילה, הקשר וההכלה בעבודה – לפחות לפי מטא. הענקית הטכנולוגית סקרה 2,000 עובדים ו-400 מנהלים בארה"ב ובבריטניה ומצאה כי 83% מרגישים מאושרים כשהם מרגישים כלולים בעבודה, אך פגישות וידאו נכשלות בהשגת מטרה זו.רק 15% אמרו שפגישות וידאו הובילו לשיתוף פעולה מוגבר, בעוד ש-19% הרגישו נוכחות בפגישות הוידאו. בנוסף, 69% אמרו שהם רוצים פגישות יותר מעורבות ומרתקות. האתגר עבור מעסיקים כעת הוא להבין כיצד ליצור את החוויה הטובה ביותר (והצודקת) האפשרית בעבודה עבור העובדים והחברות כאחד, שיתף סטיב האץ', סגן נשיא מטא לצפון אירופה, באירוע עיתונאי בו הושק הדו"ח.




“With the next era of the internet emerging in the form of the metaverse, a myriad of new opportunities to do that are already presenting themselves.”

הכנסת המטאוורס
לטכנולוגיה חדשנית תפקיד קריטי בשיפור חוויית העובדים, הקשר וההכלה בעבודה, לפי מחקר של מטא. ברין הארינגטון, סגן נשיא לחוויית עובדים במטא, כתבה בדו"ח: "הטכנולוגיה תיכנס כדי ליצור הזדמנויות טובות יותר לעובדים ולהפחית את הכאבים היומיים הכרוכים בעבודה מרחוק."עם הופעת העידן הבא של האינטרנט בצורת המטאוורס, מגוון של הזדמנויות חדשות לעשות זאת כבר מציגות את עצמן.

"עובדים נרגשים מהמטאוורס. 76% מהעובדים אמרו שהם מעוניינים לשלב עולמות וירטואליים בחייהם המקצועיים כדרך לגשר על הפערים התרבותיים שנשארו בעקבות העבודה מרחוק. 66% אמרו שהמטאוורס יכול לשחזר את תחושת השייכות שמרגישים העובדים במשרד. מנהלים עסקיים הסכימו. היתרונות העיקריים של המטאוורס עבור מעסיקים היו סיוע לצוותים לעסוק, להתחבר ולשתף פעולה (54%), יצירת תחושת שייכות בקרב צוותים מפוזרים (54%), ושיפור האיזון בין עבודה לחיים והפחתת נוכחות מיותרת (53%).

 הטיעון הוא שהפגישות במטאוורס הן יותר מעורבות ואינטראקטיביות.במקום להסתמך על פגישות וידאו דו-ממדיות, לדוגמה, בעבודות המטאוורס של Horizon, עובדים חובשים אוזניות מציאות מדומה (VR) ונכנסים לפגישה המיוצגת על ידי אווטאר תלת-ממדי. האווטארים התלת-ממדיים משקפים את הבעות הפנים והתנועות שלהם, ויש אודיו מרחבי, כך שזה מרגיש כאילו עמיתיהם נמצאים איתם בחדר. עובדים וצוותים יכולים גם להתאים אישית את סביבת העבודה שלהם (ולהתנועע בתוכה) כך שזה מרגיש כאילו הם משתפים פעולה ממש כמו במשרד.


ה'התפטרות הגדולה' והמטאוורס
ב-18 החודשים האחרונים, מעסיקים ברחבי העולם מתמודדים עם שיעורי התפטרות גבוהים מאוד. 

ה'התפטרות הגדולה' אינה מראה סימנים של עצירה, למרות מיתון קרב.מעניין, מחקר של מטא מצא כי מעסיקים שמשקיעים בטכנולוגיית מטאוורס ישגשגו בנוף הכישרונות המאתגר הזה. 65% מהעובדים שנסקרו אמרו כי הם נוטים יותר להישאר בעבודה שנותנת להם גישה לטכנולוגיית VR –

 אבן היסוד של המטאוורס. 60% מהעובדים רוצים שאוזניות VR יוכנסו למקום העבודה עד 2024, ובמהלך הזמן הזה, 62% רוצים חללים וירטואליים ואווטארים דיגיטליים,

 בעוד ש-81% מצפים לגרסה וירטואלית או מדומה של החברה עד 2027.החדשות הטובות הן ש-74% היו בעלי תקציב ייעודי להשקעה ב-VR בשנה שעברה, ו-80% מצפים להוציא יותר על הטכנולוגיה הזו בשנתיים הקרובות כדי לעמוד בציפיות העובדים.

כתבה בדו"ח, ריאן קיירנס, סגן נשיא MetaWorks במטא, ציין: "ברגע שחברות יתחילו להשתמש במכשירים אלה בדרכים יצירתיות יותר ויותר – מצוותי משאבי אנוש שמארחים סשנים חווייתיים יותר של קליטת עובדים והדרכות, ועד לקריאייטיבים שמסוגלים לעבוד על רעיונות קונספטואלים או עיצובים יחד, 

בכל מקום שבו הם נמצאים – הם יעברו במהירות ממוצר נעים שיש לאחד מהמוצרים החיוניים, במיוחד עבור כישרונות חדשים."בסופו של דבר, מחקר מטא מראה כי השקעה במטאוורס מהווה יתרון תחרותי. אלו שלא ישקיעו, לא יצליחו לא רק במלחמת הכישרונות הנוכחית, אלא גם בטווח הארוך.

 ייתכן כי שנת 2023 תהיה השנה של המטאוורס – אם זה המצב, אלו חדשות טובות לחברות כמו מטא, מיקרוסופט ואקסנטור, ולסטארט-אפים קטנים יותר, שהימרו בענק על טכנולוגיית VR. רק הזמן יגיד אם זה יהפוך למיינסטרים ויפתור את האתגרים הגדולים במקום העבודה, או שהחדשנות שבשימוש באווטאר תלת-ממדי תחלוף, ותוחלף על ידי הדבר הבא.