מאמר מאת קים וולסי במהלך השנה האחרונה, הפכה רכישת נכסים לא רק בעולם האמיתי אלא גם בעולם הווירטואלי לעניין יקר יותר ויותר, כאשר שטחים גדולים בממלכות דמיוניות כמו Decentraland ו-The Sandbox נסחרים כיום במיליוני דולרים. היה זה רק עניין של זמן לפני שמישהו יתחיל להציע מימון לרכישת נכסים וירטואליים. ועכשיו מישהו עשה זאת: TerraZero, מפתח מטאברס, טוענת שהיא הנפיקה אחת מהמשכנתאות הראשונות במטאברס עבור שטח של $45,000 ברובע בידור ב-Decentraland. סימן, בוודאי, לדברים שיבואו.
כבר קיימת REIT (קרן השקעות בנדל"ן) למטאברס, ולמשך יותר משנה, אנשים לוקחים הלוואות נגד NFTs. "אנחנו מקבלים מאות פניות ביום — 'האם תוכלו לעזור לנו לרכוש נכס?' בהתחלה חשבנו, 'זה די משוגע,' ואז אמרנו, 'למה לא?'" אמר דן ריצ'יק, מנכ"ל החברה, שהתחיל בכריית ביטקוין. "כולם מרוויחים. אנשים צעירים לא יכולים לקנות נכסים בעולם האמיתי כיום, אבל הם בהחלט יכולים לקנות נכסים במטאברס," שבו בתים הם (במידה מסוימת) זולים יותר (לפחות בינתיים), כנראה משום שאי אפשר באמת לחיות בהם.
ריצ'יק ציין שהנכס שהנפיקו עבורו את המשכנתא היה שטח מסחרי ברובע בידור שבו ניתן לבנות מבנה של חמישה קומות או יותר כדי לשכור אותו לצורך הכנסה או להשתמש בו למשחקים. "הלקוח הזה מתכנן לבנות סוג של משחק. יש אזור הופעות בקרבת מקום ומשחק גולף למעלה שזוכה לפופולריות." כפי שעושה בנק מסורתי כאשר מנפיקים משכנתא, החברה של ריצ'יק בדקה את אמינות הלקוח ודורשת מקדמה משמעותית (הוא סירב לחשוף את הסכום המדויק או את שיעור הריבית, תוך ציון שהחברה נמצאת במשא ומתן עם "כמה מוסדות פיננסיים גדולים" ולא רצתה לפרסם תנאים שעשויים להשתנות בעתיד).
בניגוד לעולם האמיתי, שבו משכנתאות נמשכות 30 או 40 שנה, אורך הלוואה זו הוא רק שנתיים. גם בניגוד לעולם האמיתי, שבו משכנתאות (לפחות למגורים) נדרשות להיות תחת רגולציה, אלה אינן (לפחות לא עדיין). משכנתאות במטאברס דומות יותר למשכנתאות על קניין רוחני מאשר לנכסים מסורתיים, לפי סקיילר קארול, שותף במשרד עורכי הדין Loeb and Loeb.
כמו קריפטו (או שטח במנהטן), נכסים במטאברס הם מוגבלים, דבר שהשאיר את תשומת הלב של משקיעים ומפתחים, כולל הברוקרים המובילים טל וערן אלכסנדר. אבל אין גבול למספר המטאברסים שניתן ליצור. וקריפטו, שמניע את העסקאות במטאברס, הוא צורת החלפה לא יציבה. קריפטו ו-NFTs — הצורה שבהן שטרי נכסים במטאברס מתקיימים, המאפשרת קניית ומכירת פריטים המייצגים דברים בעולם האמיתי ובמטאברס — הם מסוכנים אך גם יכולים להיות רווחיים להפליא. בשנה האחרונה, משקיעים עשירים וחברות כמו Nike, Gucci ו-Sotheby’s החלו לנסות להרוויח ממכירות NFT וממטאברס, חלקם עם הצלחה.
המאמר נכתב על ידי עמית קיסר