1 דקות קריאה
חקור את מאדים עם מציאות מדומה של רכב החלל פרסווירנס

חדשות אחרונות על חקר מאדים עם רכב החלל פרסווירנס וחווית VR תגליות מדעיות מרתקות:

  • 18 בינואר 2024: נאס"א פרסמה תמונות פנורמיות חדשות שצולמו על ידי רכב החלל פרסווירנס, המציגות תצוגות מרהיבות של מכתש ג'זרו. התמונות צולמו באמצעות מערכת מצלמות הסטריאו Mastcam-Z של הרוור, המצוידת בזוג מצלמות ברזולוציה גבוהה.
  • 10 בינואר 2024: צוות המדע של פרסווירנס הודיע שהרוור מצא עדויות לסלעי בזלת עתיקים במכתש ג'זרו. תגלית זו תומכת בתאוריה שמכתש ג'זרו היה פעם אגם, ומספקת רמזים על ההיסטוריה הגיאולוגית של מאדים.
  • 22 בדצמבר 2023: פרסווירנס השלים בהצלחה את הטיסה ה-19 של המסוק שלו, וקבע שיא חדש למרחק ולזמן טיסה של מסוק על מאדים. במהלך הטיסה, כיסה מסוק האינג'ניואיטי מרחק של 625 מטרים (2,051 רגל) ונותר באוויר במשך 108 שניות.
  • 1 בדצמבר 2023: נאס"א פרסמה סרטון מציאות מדומה חדש המאפשר לצופים לחוות את תחושת הנחיתה על מאדים עם פרסווירנס. הסרטון נוצר באמצעות תמונות וסרטונים שצולמו על ידי הרוור במהלך נחיתתו ב-18 בפברואר 2021.
  • 29 בנובמבר 2023: צוות המדע של פרסווירנס הודיע שהרוור מצא סימנים לחיים קדומים במכתש ג'זרו. תגלית זו היא פריצת דרך משמעותית בחיפוש אחר חיים מחוץ לכדור הארץ.

אלה הן רק חלק מהחדשות האחרונות על חקר מאדים עם רכב החלל פרסווירנס וחווית VR. למידע נוסף, בקרו באתר של נאס"א.


כיצד לחוות אירוע כמו נחיתת רכב החלל פרסווירנס. חוויה מלאה, סוחפת ומשופרת, הדבר הטוב ביותר אחרי להיות שם בעצמך, למעשה. אתמול, כריס מדסן ערך מסיבת צפייה לא פורמלית לנחיתת רכב החלל פרסווירנס ב-Engage וחשף את הכוח של מציאות מדומה לשפר חוויות חברתיות, חינוכיות ותקשורת מקוונת. היה לי מזל להשתתף.


הנחיתה המוצלחת של רכב החלל פרסווירנס על מאדים, במכתש ג'זרו העמוק ליד קו המשווה של כוכב הלכת, סימנה את סיומה של מסע ארוך של 203 ימים שנאס"א והעולם היו צריכים לעבור.במהלך תקופה זו, רכב החלל עבר כ-293 מיליון מיילים ואתמול יכולנו רק לצפות כשהרכב נכנס לאטמוספירה של כוכב הלכת האדום, ירד ולשמחתנו נחת.המרחק והחוסר המוחלט בתשתית מסלולית סביב מאדים משמעותם שנאס"א אינה יכולה לשדר מופע כזה לקהל בכדור הארץ. במקום זאת, במעבדת ההנעה הסילונית בדרום קליפורניה, סוכנות החלל האמריקאית שידרה בשידור חי וידאו ואודיו ממוקד המשימה של פרסווירנס, הוסיפה פרשנויות וראיונות, והפיקה סימולציה תלת-ממדית כדי לעזור לקהל לדמיין את האירועים כפי שהם ככל הנראה קרו.


חברות, למידה ואינטראקציה, אבל טוב יותר במציאות מדומה כלי הלמידה, התקשורת והאירועים במציאות מדומה Engage של חברת Immersive VR Education יכול להרחיב על כך על ידי מתן אפשרות לצפות במסיבת הצפייה של מאדסן בזרם השידור על שחזור של פני השטח של מאדים.יכולתי לטייל או להעביר את עצמי ברחבי הנוף הגדול והסלעי עם כ-40 משתתפים, שהתגלמו כאווטארים של אסטרונאוטים, כדי לקבל תחושה חזקה של מה זה חייב להיות ללכת על פני השטח של כוכב הלכת האדום, כפי שרכב החלל פרסווירנס עומד לעשות בעצמו.בזמן אמת, שגרירי מערכת השמש האורחים של נאס"א, כולל סקוט נבקר, יכלו להשתתף ולענות על שאלות, בעוד שמאדסן הוסיף כמה הפתעות כדי להפוך את החוויה כולה ליותר סוחפת.מוקד המשימה של פרסווירנס חוגג את הנחיתה המוצלחת אווטארים של אסטרונאוטים שהתגלמו בהערת העורך - פרסווירנס ונחיתה על מאדים



מוקד המשימה של פרסווירנס חוגג את הנחיתה המוצלחת במציאות מדומה אווטארים של אסטרונאוטים ייצגו את 40 המשתתפים. דגם תלת-מימד של קודמו של פרסווירנס, קיוריוסיטי, שחזר בצורה מדויקת את ההישג הטכנולוגי של רכב החלל שנבנה על ידי נאס"א לחקר עולמות חייזריים. הדגם אפילו הדגים כיצד הוא מתקשר עם הכוכב ומבצע את משימתו לחיפוש חיים.כמו כן, היה זמן לסימולציה של נחיתת קיוריוסיטי במציאות מדומה, שהראתה את הרכב מגיע למסלול סביב מאדים לפני שהוא יורד ונוחת על הכוכב, מלווה בתגובות הצוות של מוקד המשימה.המסלול היה מלא בממצאים חייזריים ואפילו בשלדי דינוזאורים על פני הכוכב ועד כמה הרים כדי להעצים את החוויה ולתמוך בשגרירי נאס"א כשהם הסבירו את המשימה של פרסווירנס.החלק המרכזי היה כאשר מאדסן לקח אותנו על סיור מסוק סביבתי, כדי שנוכל לקבל את אותה תצפית ממעוף הציפור על מכתש ג'זרו כמו מסוק המאדים, אינג'ניואיטי, כשהוא ביצע את הטיסה הממונעת הראשונה לכוכב אחר.וכמובן, צפינו בזרם השידור החי של נאס"א, כאשר רכב החלל פרסווירנס נחת בהצלחה על מאדים ושלח את תמונותיו הראשונות של פני השטח. זה היה הרגע שבו היכולות החברתיות של מציאות מדומה ב-Engage היו ברורות ביותר, כאשר כל המשתתפים חגגו את הצלחת המשימה כאילו היו יחד בעולם האמיתי.


הדבר הבא הכי טוב זה להיות שם בעצמך במציאות מדומה, בעצם. כך חוויתי אירוע כמו נחיתת רכב החלל פרסווירנס. הדבר הבא הכי טוב מלהיות שם בעצמך הוא חוויה מלאה, שכוללת שקיעה מלאה ושיפור.כדי להשתתף, השתמשתי ב-Oculus Quest 2, והמשקפת הוכיחה את עצמה כיותר ממסוגלת למשימה. הייתה לי שיחה מעניינת עם מישהו שנכח במסיבת צפייה דומה.הם אמרו שההתקנה הזו חסרה את היבט המציאות המדומה החברתית שמצאתי כל כך מרשים ב-Engage וב-Oculus Quest 2, והשאירה אותם תוהים מדוע, אולי על סמארטפון או טלוויזיה חכמה, הם לא פשוט שידרו את האירוע דרך שירות מתאים.Mission Control Live: 

NASA Lands Perseverance Mars Rover (סרטון 360 מעלות)


בחינת האפשרויות שלך בתחום המציאות המדומה וטכנולוגיות השקעה אחרות, זהו נקודה חשובה לשקול. מה תרצה להשיג מזה? אם קהל פסיבי מרוצה פשוט לצפות בווידאו, האם באמת יש צורך להשקיע במשקפי ראש? מציאות מדומה חברתית, מנגד, משדרגת מאוד את חוויית הלמידה והתקשורת, במיוחד הסוג השקוע יותר, מה שהופך אותן ליותר יעילות.מבחינתי, זה הכל. כאן לצפות בעתיד הלא רחוק באדם הראשון הולך על פני השטח 


של מאדים!המאמר נכתב על ידי עמית קיסר ו-Bard.