1 דקות קריאה
מרגישים קפואים: טכנולוגיית תחושת הקור במציאות מדומה כבר כאן

חוקרים מפתחים טכנולוגיה ללא מגע לסימולציית תחושות קור במציאות מדומה:

חוקרים מאוניברסיטת טסוקובה ביפן פיתחו טכנולוגיה פורצת דרך לסימולציית תחושות קור במציאות מדומה (VR) מבלי לשנות את טמפרטורת העור.




הטכנולוגיה משלבת זרימת אוויר קר ואור כדי להשרות תחושות קור מבלי לשנות בפועל את הטמפרטורה. פריצת דרך זו מספקת גישה חדשה לסימולציה של חוויות תרמיות מתמשכות בסביבות VR, ומגבירה את תחושת הטבילה של המשתמש.לטכנולוגיה יש פוטנציאל לחולל מהפכה בחוויות VR על ידי מתן תחושות תרמיות מיידיות ומתמשכות. הדבר יכול לשמש ליצירת חוויות VR סוחפות וריאליסטיות יותר, כמו הליכה ביער מושלג או שחייה באגם קפוא.מצופה כי לטכנולוגיה יהיו יישומים בתחומים נוספים, כמו משחקים, בידור וחינוך.


לדוגמה, היא יכולה לשמש ליצירת משחקי וידאו ריאליסטיים יותר או לפיתוח סימולציות חינוכיות ב-VR שמלמדות משתמשים על סביבות תרמיות שונות.

הסבר פשוט של הטכנולוגיה:

הטכנולוגיה משתמשת בשילוב של אוויר קר ואור כדי לסמלץ תחושות קור מבלי לשנות בפועל את הטמפרטורה. היא פועלת על ידי חילוף מהיר בין ירידות מורגשות ועליות בלתי מורגשות בטמפרטורה על אותו אזור עור. כך נשמרת טמפרטורת עור כמעט קבועה תוך הצגת תחושות קור מתמשכות. הטכנולוגיה עדיין בשלבים מוקדמים של פיתוח, אך יש לה פוטנציאל לחולל מהפכה בחוויות VR ובתחומים אחרים בעתיד.


חידושים בתחום מאז שנת 2024

בשנת 2024, מספר חידושים משמעותיים בתחום טכנולוגיות VR והסימולציה התרמית התרחשו:

  1. פיתוח טכנולוגיה לסימולציה של תחושות קור: חוקרים מאוניברסיטת טסוקובה ביפן פיתחו טכנולוגיה חדשה לסימולציה של תחושות קור במציאות מדומה (VR) באמצעות זרימת אוויר קר ואור, מבלי לשנות את טמפרטורת העור בפועל. מדובר בפריצת דרך שמאפשרת תחושות קור מתמשכות בצורה מדויקת יותר, מבלי להשפיע על טמפרטורת העור.
  2. שיפורים בחוויות VR: היישום של טכנולוגיה זו מביא לשיפורים משמעותיים בתחושת ההטמאות של המשתמשים ויכולת ליצירת חוויות VR ריאליסטיות יותר, כמו הליכה ביער מושלג או שחייה באגם קפוא.
  3. הגברת תחושת ההטמאות: החידוש הזה מספק גישה חדשה להעצמת חוויות VR והפיכתן למציאותיות יותר. הטכנולוגיה מציעה שיפורים ברמת הריאליזם ותחושת ההשתתפות.
  4. הרחבת יישומים: בשנת 2024, הטכנולוגיה הפכה לא רק למובילה בתחום ה-VR אלא גם מספקת פתרונות חדשים לשימושים נוספים כמו משחקים, בידור, חינוך ותחומים אחרים.

השנה הזו מסמלת את ההתקדמות המהירה והחדשנית בתחום הסימולציה התרמית, כשהפיתוחים החדשים מציעים גישות מתקדמות ומדויקות יותר לחוויות VR.


המאמר נכתב על ידי עמית קיסר.