1 דקות קריאה
מציאות מדומה מחברת אם עם בתה המנוחה

MBC, ערוץ טלוויזיה דרום קוריאני, שידר לאחרונה דוקומנטרי מרגש בשם "פוגשים אותך," שמספר את סיפורו של ניאון, ילדה צעירה שנפטרה לצערנו. הדוקומנטרי חוקרת את השימוש בטכנולוגיית מציאות מדומה כדי ליצור פרידה אחרונה בין ניאון למשפחתה.

ניאון הייתה ילדה vibrant וצעירה בת שבע, שנאבקה במחלה מסוכנת בשם SHS, שגרמה לצמיחה בלתי מבוקרת של תאי דם בגופה. הדוקומנטרי עושה שימוש בטכנולוגיות פוטוגרמטריה, צילום וידאו ומציאות מדומה כדי לשחזר זיכרונות חמים מחייה של ניאון.



במהלך סצנה רגשית, אמה של ניאון, ג'י-סונג, עונדת משקפי מציאות מדומה לפגוש גרסה וירטואלית של בתה בביתם. הם חולקים רגעים tender, כמו לחגוג את יום ההולדת של ניאון וליהנות מרוטב הים האהוב עליה. למרות החסם השפתי, עוצמת הרגשות של ג'י-סונג חורגת מהמילים ומעבירה קשר אנושי עמוק.


בעוד שחלק עשויים לראות בזה ניסיון ציני להעלות את הרייטינג, זה מעורר שאלות אתיות לגבי שחזור דייקני של אהובים שנפטרו. האם זו חידוש מיותר או אסטרטגיה לגיטימית להתמודדות עם האבל?


המשפחה מכירה בכך שאינם יכולים למחוק את המציאות הכואבת של אובדן ניאון, אך הם מעריכים את המפגשים הווירטואליים הללו כחלק נוגע ללב של פרידה שמעבר לגבולות מיטת החולים. המוות מקבל איכות סינמטית רדופה בהקשר זה.


בהתחלה, ניתן להחזיק במחשבות ציניות לגבי האותנטיות של חידושי הווירטואליים הללו. עם זאת, ככל שהדוקומנטרי מתפתח, ההשפעה העמוקה של הרגעים הללו הופכת קשה להתעלם ממנה. שחזור הווירטואלי של ניאון לקח שמונה חודשים להשלים, תוך שימוש בטכניקות שונות, כולל יצירת ילד וירטואלי על ידי סטודיו Vive הקוריאני.


פוטוגרמטריה, טכניקת דימוי תלת מימדית, שימשה ללכידת תמונות ברזולוציה גבוהה, בעוד ששילוב אינטליגנציה מלאכותית וזיהוי קול אפשרו שיחות בסיסיות עם ניאון הווירטואלית. הסטודיו הסתמך על ראיונות עם בני המשפחה ווידאו כדי לייצר תגובות ולהפוך את החוויה לאותנטית ככל האפשר.


לסיכום, הרעיון של החייאת דימוי של אנשים שנפטרו אינו חדש לגמרי, עם דוגמאות כמו הריקוד של פרד אסטייר עם שותפה וירטואלית להופעות הולוגרפיות של טופאק. עם זאת, השימוש בטכנולוגיית מציאות מדומה כדי לאחד אם עם בתה המנוחה מעלה שאלות עמוקות לגבי טבעה של המציאות וקשר אנושי.


בעוד שחלק עשויים למצוא את זה קשה לצפייה, הדוקומנטרי "פוגשים אותך" מהווה חקירה נוגעת ללב של אבל, אהבה והאמצעים שאנחנו עשויים לנקוט בהם כדי למצוא ניחום בתחום הדיגיטלי.


אתם מוזמנים לצפות, אך עבורי היה קשה לצפות!


המאמר נכתב על ידי עמית קיסר