טכנולוגיית מציאות מדומה (VR) כחלופה למציאות במשחקים, אימונים, רפואה וחינוך
טכנולוגיית המציאות המדומה לא רק שימושית למשחקים. היא הוכיחה שהיא מועילה למגוון יישומים, החל מאימוני צבא ועד טיפול בהפרעות חרדה ופוביות ועד לפעולה כאומנות. יישום נוסף שבו מציאות מדומה מראה פוטנציאל גדול הוא שיקום מאירוע מוחי.
מציאות מדומה הופיעה כגישה חדשה לטיפול במצבי שיקום מאירוע מוחי בעשור האחרון. באמצעות סימולציה של פעילויות אמיתיות, מטופלי אירוע מוחי יכולים לעבוד על מיומנויות טיפול עצמי בסביבה שבדרך כלל קשה ליצור אותה בסביבה של בית חולים.
ישנם שני סוגים עיקריים של VR:
טבול
במציאות מדומה מלאה, הסביבה הווירטואלית מועברת באמצעות ציוד שנענד על ידי המשתמש (כגון משקפי מציאות מדומה) או האדם נמצא בסביבה וירטואלית. מערכת הטבילה המלאה נותנת למשתמש תחושת נוכחות חזקה באמצעות תצוגות שנמצאות על הראש, כפפות מיוחדות והקרנות מסך קעור כדי ליצור את תחושת הטבילה.
לא טבול
VR לא טבול הוא בדרך כלל 2D ומועבר באמצעות מסך מחשב. המשתמש יכול לשלוט במה שקורה על המסך באמצעות מכשיר כמו גויסטיק, עכבר או חיישן.
לאחר אירוע מוחי, תרגול המוני, אימון ממוקד משימות לעליון ותחתון יכול לעזור למוח "לתכנת" את עצמו מחדש וליצור קשרים עצביים חדשים. קשרים חדשים אלו מעוררים את חזרת המיומנויות המוטוריות בקרב מטופלים לאחר אירוע מוחי. לכן, VR עשויה להיות מועילה להגברת שיקום הזרועות העליונות והתחתונות במטופלים שעברו אירוע מוחי ופגיעות עצביות אחרות.
בחלק מהמחקרים, תרפיסטים שינו את התמונה על המסך כך שהגוף של המטופל ייראה מהיר ומדויק יותר ממה שהיה במציאות. זה הגדיל את הביטחון של המטופל והפך אותו ליותר סביר להשתמש ביד הפגועה באופן ספונטני. השימוש הספונטני ביד הפגועה יכול לעזור ליד להתאושש בצורה מלאה יותר.
העולם הווירטואלי המתמקד ב-ADL של Virtual Reality for Stroke Recovery מספק ללקוחות אתגרים אמיתיים. המשתמשים יוכלו לשלב את היד הפגועה שלהם כדי לבצע משימות טיפול עצמי סימולציה שכוללות איסוף, העברה ותמרון של אובייקטים וירטואליים.
למה Virtual Reality for Stroke Recovery?
העתיד של שיקום מאירוע מוחי במציאות מדומה
Virtual Reality for Stroke Recovery כאן כדי להישאר, ואנו כנראה רק חורגים מהמשטח של יישומיה הרפואיים. יש לו השפעה חזקה על אלו שעברו אירוע מוחי. ניצולי אירוע מוחי מנצלים את איך ש-VR מאפשרת להם לתרגל פעילויות יומיומיות נחוצות, ליצור קשרים מוחיים חדשים ולבנות את ביטחונם. עם יותר ויותר ניצולים שמחזירים את איבריהם באמצעות טכנולוגיה זו, עתיד ה-VR בשיקום מאירוע מוחי נראה מבטיח.
כל התוכן שסופק בבלוג זה הוא לצורכי מידע בלבד ואינו מיועד להוות תחליף לאבחון רפואי מקצועי, אבחנה או טיפול. תמיד התייעץ עם רופא או ספק שירותי בריאות מוסמך אחר עם שאלות שתוכל שיהיה לך על מצב רפואי.